Elektrische deelscooters GO Sharing verdwijnen uit Waalwijk en Loon op Zand

Foto: Rolf Balkenende

WAALWIJK/LOON OP ZAND – De groene deelscooters van GO Sharing verdwijnen uit de gemeente Waalwijk en Loon op Zand. Dat doet het vervoersbedrijf omdat het verhuren van de scooters op deze locaties niet winstgevend is. In totaal haalt GO Sharing in 32 van de 45 actieve gemeenten de flexibele scooters weg. Dat doet het omdat de voertuigen nog té weinig gebruikt worden.

GO Sharing

In juli 2021 maakte Waalwijk kennis met de elektrische deelscooter en op 6 oktober 2021 Loon op Zand. Er kwamen overal groene scooters van GO Sharing te staan om makkelijk en duurzaam te reizen. De scooters kunnen binnen het servicegebied in Waalwijk en Loon op Zand worden gehuurd en na de rit weer worden geparkeerd. En dat zorgde ook vaak voor ergernis, want deze scooters konden werkelijk overal worden geparkeerd, bijvoorbeeld ook midden op de stoep. Daarnaast zijn er diverse scooters slachtoffer geworden van vandalisme doordat ze in brand zijn gestoken of worden vernield.

Elektrische deelscooter

GO Sharing maakt op haar website bekend dat zij zich zal gaan terugtrekken uit 32 van de 45 steden waar zij nu actief zijn. Een aantal steden, waaronder Breda, blijft de groene scooters wel houden, maar in Waalwijk en Loon op Zand zullen ze binnenkort definitief tot het verleden behoren. GO Sharing geeft zelf aan dat het huidige economische klimaat er mede de oorzaak van is dat zij zich gaan terugtrekken uit 32 steden. Investeerders zijn terughoudend en de scooters worden nog te weinig gebruikt met het systeem rendabel te krijgen. Daarnaast is het lastig en duur om de wat meer afgelegen gebieden te servicen. Wanneer de deelscooters exact uit de stad verdwijnen is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen