Bruisend Dorpshart-concert brengt Anton Pieckplein weer tot leven

Het Bruisend Dorpshart-concert trekt altijd veel publiek naar het Anton Pieckplein
Het Bruisend Dorpshart-concert trekt altijd veel publiek naar het Anton Pieckplein
Foto: Stef Mennens/DRIELUIK fotografie

KAATSHEUVEL – Het traditionele Bruisend Dorpshart-concert op het Anton Pieckplein moest twee jaar op rij door coronabeperkingen worden gecanceld, maar dit jaar mag het weer. En dus trakteren aanstaande maandagavond 18 juli alle orkesten van Harmonie Kaatsheuvel de inwoners van Kaatsheuvel op het Anton Pieckplein op een heerlijke muzikale zomeravond. Het eerste optreden begint om 18.45 uur en is gratis. Het advies is wel om zelf een stoel mee te brengen om verzekerd te zijn van een zitplaats, want het concert trekt altijd veel mensen.

Het Bruisend Dorpshart-concert is traditiegetrouw de afsluiting van het verenigingsjaar en de opmaat voor de zomervakantie. Harmonie Kaatsheuvel presenteert zich dan in de open lucht met alle orkesten aan de Kaatsheuvelse bevolking in een zomerse, ontspannen entourage. Het Bruisend Dorpshart-concert trekt altijd veel luisteraars. De mensen zoeken een plaatsje op het plein of schuiven met een eigen (klap)stoel aan bij de mensen op de terrassen op het Anton Pieckplein om ongedwongen te genieten van de muziek.

Vrolijke, toegankelijke muziek zal de harmonie uitstrooien over het plein. De slagwerkgroep onder leiding van Demos Horn opent het Bruisend Dorpshart-concert. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de melodische slagwerkinstrumenten, zoals marimba, xylofoon, vibrafoon en klokkenspel. Om 19.15 uur is het de beurt aan de aspiranten. Onder leiding van Anne Peters, die ook het Midden Orkest onder haar hoede heeft, laten ze het publiek horen dat de jeugd muzikaal snel flinke stappen maakt. De aspiranten besluiten hun optreden met het nummer supercalifragilisticexpialidocious dat samen met het Midden Orkest wordt uitgevoerd.

Het Midden Orkest legt met een medley van Eftelingmelodieën een link naar Anton Pieck waarnaar het plein in hartje Kaatsheuvel is vernoemd. Ook de muziek van Amy Winehouse, Abba, The Blues Brothers en de film Game of Thrones zal de luisteraars op het plein bekend in de oren klinken.

Het Groot Harmonie Orkest sluit om 20.00 uur het Bruisend Dorpshart-concert af met een interessante collectie vurige composities. Met de nummers Bessabaryanke, Lord Tullamore en The Hounds of Spring wordt een beroep gedaan op de techniek van de muzikanten. Met de pasodoble Churumbelerias dompelt het 62-koppige orkest het publiek onder in de zomerse Spaanse temperaturen die voorspeld zijn. Met een medley van Deep Purple sluit het orkest onder leiding van Geert Schrijvers het pleinconcert swingend af.

Bij regen wordt het concert verplaatst naar de Theaterzaal van het Klavier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen