De Bibliotheek Midden-Brabant helpt mensen op weg bij vragen over de Digitale Overheid

Foto: Bibliotheek Midden Brabant

LOON OP ZAND – Dingen regelen met de overheid: het moet steeds vaker op een computer, via internet. Dit is niet altijd makkelijk. Mensen kunnen wel eens moeite hebben met het digitaal aanvragen van studiefinanciering, online betalen van een verkeersboete of het regelen van huurtoeslag.

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid helpt de Bibliotheek Loon op Zand mensen de juiste informatie te vinden. Iedereen met vragen over de digitale overheid kan hier binnenlopen. Voor meer aandacht wordt nu ook elke tweede dinsdag van de maand een spreekuur georganiseerd in de Bibliotheek Loon op Zand. Speciaal opgeleide medewerkers wijzen de weg in de digitale wereld, denken mee of verwijzen door naar lokale samenwerkingspartners.

Spreekuur ín de Bibliotheek

Tijdens het spreekuur ín de Bibliotheek Loon op Zand helpen speciaal opgeleide bibliotheekmedewerker de weg te vinden in de digitale wereld. Mensen met een vraag over bijvoorbeeld het betalen van een verkeersboete, digitaal aanvragen van een uitkering of studiefinanciering kunnen iedere tweede dinsdag van de maand tussen 10.00 en 11.00 uur terecht bij het spreekuur in de Bibliotheek in Loon op Zand. Het is niet nodig om lid te zijn van de Bibliotheek of een afspraak te maken en hulp is gratis.

Informatiepunt Digitale Overheid

Medewerkers van Bibliotheek Loon op Zand helpen bij vragen over de digitale overheid met het vinden van de juiste informatie, denken mee of verwijzen door. Ook worden gratis computercursussen aangeboden, zodat mensen voortaan dingen zelf kunnen regelen met de overheid via de computer. Iedereen is van harte welkom bij het Informatiepunt in de Bibliotheek Loon op Zand.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Bibliotheek Midden-Brabant: www.bibliotheekmb.nl/informatiepunt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen