Negen leuke zomerspelletjes voor jou en je hond

Foto: K9

ADVERTORIAL – Samen met je hond spelen is om meerdere reden goed en net zo belangrijk als het maken van een dagelijkse wandeling. Het spelen van spelletjes met je hond brengt niet alleen plezier, maar versterkt ook jullie onderlinge band én de conditie van je hond. En in de zomer kun je dankzij het goede weer naar buiten waar je alle ruimte hebt.

We hebben negen leuke spelletjes samengesteld waar jij en je hond van zullen genieten.

1. FRISBEEËN
Met een frisbee gooien is niet alleen leuk voor jou, het is ook nog eens goed voor de conditie van je hond. Hij rent erachteraan en springt om hem uit de lucht de pakken. Het mooie van frisbeeën is dat je het overal kunt doen: in een park, op het strand, een weiland of in een rustige woonwijk.

2. BEHENDIGHEIDSPARCOURS
Het uitzetten van je eigen behendigheidsparcours triggert je creativiteit. Maak gebruik van dingen die je in huis vindt, zoals touw, stoelen, buizen, dozen, opstapjes. Ook deze oefening is goed voor de conditie van je hond en zeer afwisselend.

3. VERSTOPPERTJE
Als kind vonden we verstoppertje spelen allemaal geweldig, dus waarom zou je dit niet met je hond spelen? Verstop je achter grote objecten en laat je hond je zoeken. Duurt het wat langer voordat hij je vindt, geef hem dan hints door geluiden te maken of hem te roepen.

4. BELLENBLAAS
Ook uit onze jeugd: bellenblazen. Wist je dat ook honden gek zijn op het najagen van rondvliegende bellen. Zorg er wel voor dat de vloeistof die je gebruikt veilig is voor jou en je hond.

5. TOUWTREKKEN
Een typisch spel dat je met je hond kunt spelen en dat je met elk nieuw speeltje weer een beetje kunt aanpassen. Bekijk de K9 webshop eens voor diverse trekspeeltjes.

6. WATERSPELLETJES
Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag in het water springen? Vul een kinderbadje met water en laat je hond lekker rondspetteren. Het is leuk en je hond koelt meteen af. Is er een meer in de beurt? Ga dan zwemmen met je hond.

7. APPORTEREN
Het spelen van een apporteerspelletje traint niet alleen de spieren van je hond, maar ook zijn hersenen. Hij leert nieuwe commando’s. Bovendien verbetert het gedrag van je hond en is het een goede manier om een sterke band op te bouwen.

8. VERSTOP SPEELGOED
Geurspelletjes helpen je hond zijn natuurlijke jachtinstincten te gebruiken te ontplooien. Je kunt traktaties of speelgoed in de tuin of in huis verstoppen. In het begin zul je je hond misschien een klein beetje moeten helpen, omdat je je hond iets nieuws aanleert. Heb dan ook geduld en stuur af en toe een beetje bij.

9. HONDENYOGA
Al gehoord van hondenyoga? Dat is yoga samen met je hond. Hierbij draait het erom dat je in het bijzijn van je hond je yoga-oefeningen doet. Je hond hoeft de yogaposes zelf niet te doen. Het gaat erom dat jij door de yoga tot rust komt. Als jij rustig bent, zal je hond dat ook worden.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: K9 Shop

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen