Vader en zoon Van Overbeek soleren 23 april in Het Klavier

Raymond en Onno Overbeek
Raymond en Onno Overbeek
Foto: Stef Mennens/DRIELUIK fotografie

KAATSHEUVEL – Het wordt smullen voor de tromboneliefhebber zaterdagavond 23 april in Het Klavier in Kaatsheuvel. Maar liefst 14 trombonisten van het Nederlands Young Trombone Collectief, het Hooipolder Trombone Kwartet én de solisten Raymond van Overbeek (49) en zoon Onno (17) betreden dan het concertpodium.

Samen met het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel trakteren ze op een wel heel bijzonder D-examenconcert, dat vanwege de coronapandemie moest worden uitgesteld. De toegang is gratis zonder kaartverkoop. De theaterzaal gaat om 20.00 uur voor het publiek open. Het concert begint om 20.30 uur.
Beide solisten bewijzen voor een jury met dit D-concert dat ze met verve op het allerhoogste amateurniveau hun mannetje staan. Toen Onno als 12-jarige besloot om op te gaan voor het D-examen, besloot vader Raymond om de uitdaging samen met zijn zoon aan te gaan.

Hooipolder Trombone Kwartet

In de praktijk hebben beide trombonisten al ruimschoots hun bijzondere muzikale kwaliteiten bewezen. Raymond, die al op 9-jarige leeftijd trombone leerde spelen, is eerste trombonist in het Groot Harmonie Orkest van Harmonie Kaatsheuvel en maakt al 9 jaar deel uit van het Hooipolder Trombone Kwartet. Samen met dit kwartet speelt Raymond op het D-concert de nummers Canzon van Samuel Scheidt en Myths and Legends van Eric Ewazen. Met pianobegeleiding van Maike Mennens speelt hij Cavatine for trombone, opus 144 van Camille Saint-Saëns. En samen met het Groot Harmonie Orkest voert Raymond na de pauze tenslotte als solist het gecompliceerde Concerto for trombone van Launy Grøndahl uit.

Young Trombone Collectief

Ook zoon Onno van Overbeek was al op jeugdige leeftijd idolaat van de trombone. Al op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste lessen en al op 14-jarige leeftijd nam hij de tweede trombonepartij in het Groot Harmonie Orkest voor zijn rekening. In 2019 trad hij toe tot het Nederlands Young Trombone Collectief waarin thans 10 getalenteerde trombonisten onder de 18 jaar zijn geselecteerd. Voor het publiek is dit optreden een waar genot om te beleven. Samen met Onno als solist worden door het collectief uitgevoerd het jazzy There’s that raining day van Urbie Green en Excursions van David F. Wilborn. Met het veel omvattende werk Colors for trombone van Bert Appermont sluiten Onno en het Groot Harmonie Orkest het D-concert af.

Foto-onderschrift:
Raymond en Onno van Overbeek zijn idolaat van de trombone en gaan zaterdag 23 april voor het hoogst haalbare in de amateur muziekwereld. Foto Stef Mennens/DRIELUIK fotografie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen