Podiumplaatsen voor KGV bij 2e voorwedstrijd dames turnen in de Werft

Lotus Begeman
Lotus Begeman
Foto: KGV

KAATSHEUVEL – Wat een feest is het voor een vereniging om weer een wedstrijd te kunnen organiseren waar ook publiek bij mag komen kijken. Toch leek alles weer erg vertrouwd voor KGV om deze wedstrijd op een perfecte wijze te organiseren.

Ruim 200 turnsters kwamen afgelopen zaterdag van Zuidwest Nederland naar Kaatsheuvel om deel te nemen aan de tweede voorwedstrijd meerkamp dames turnen. Voor KGV lijkt het bijna een routineklus te worden om zo’n evenement feilloos te laten verlopen. KGV-voorzitter Wilbert Beerens geeft aan dat er zeker 40 tot 50 vrijwilligers nodig zijn om de turnzaal op te bouwen, de catering te verzorgen, de turnsters te begeleiden en het publiek toegang te verlenen tot die mooie grote sporthal de Werft. Maar alles verloopt zeer soepel en ruim op schema tot grote tevredenheid van de turnbond KNGU.

Voor KGV deden er afgelopen zaterdag 22 turnsters mee. En met groot succes. Niet alleen door podiumplekken te verdienen maar ook doordat de turnsters weer flink wat verbeteringen lieten zien ten opzichte van de eerste wedstrijd eerder dit jaar. Angsten werden dapper overwonnen en nieuwe, soms lastige, onderdelen werden vaak strak uitgevoerd.

Lotus Begeman behaalde een fantastische eerste plaats bij Supplement D junior. Lotus turnt nog niet zo lang bij KGV maar laat meteen zien dat ze over een enorm turntalent beschikt. Met name haar vloeroefening was adembenemend mooi. Lotus werd niet alleen eerste op vloer, maar ook op sprong en balk. Met grote afstand op de concurrentie werd Lotus uitgeroepen tot winnaar. Diede van Laarhoven liet eerder op de dag al zien dat ze een aanstormend talent is. Ze behaalde een mooie tweede plaats bij Supplement F jeugd door een 3e plaats op sprong en 2e plaats op het moeilijke onderdeel balk. De overige uitslagen waren: Supplement 5 pupil 3, Liz Wouters 12e, Isa Jongbloed 18e, Fem van den Bosch 19e en Mira Derneden 21e. Supplement F jeugd: Riva Leemans 5e (3e op vloer), Evie Akkermans 13e, Fabienne van Krieken 16e, Jesmay Wagemakers 17e, Suus van Gorkum 22e en Fenna Snijders 24e. Supplement G jeugd: Bo Kuipers 16e en Gillara Janssen 21e. Supplement E junior: Toy Dingemans 9e (3e op sprong), Benthe Vinkx 17e. Supplement 4 pupil 1: Lisa van Wanrooij 5e en Silke de Bruin 13e. Supplement D junior: Senna van Riel 28e. Supplement H jeugd: Janne Emmen 16e, Emma van den Corput 19e en Isa Bartels 25e (2e op vloer).

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen