‘Oekraïners welkom bij Harmonie Kaatsheuvel’

Harmonie Kaatsheuvel kon sinds lange tijd weer voor een volle tribune concerteren
Harmonie Kaatsheuvel kon sinds lange tijd weer voor een volle tribune concerteren
Foto: Stef Mennens/DRIELUIK fotografie.

KAATSHEUVEL – “Oekraïense vluchtelingen die tijdens hun verblijf in Nederland afleiding zoeken in de muziek of een instrument willen bespelen zijn welkom bij Harmonie Kaatsheuvel”, zei voorzitter Gerard Bruijniks voor aanvang van het ‘Jubelconcert’ in Het Klavier. De gemeente Loon op Zand is blij verrast met het initiatief van de harmonie, vulde wethouder Jan Brekelmans aan.

Onmiddellijk nadat bekend werd dat er in de gemeente Loon op Zand vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen, besloot het bestuur van Harmonie Kaatsheuvel om de vereniging gastvrij open te stellen en de Oekraïners een muzikaal ‘thuis’ te bieden waar even de ellende van de oorlog kan worden vergeten. Het gebaar van de harmonie past geheel in het streven van de harmonie om als multiculturele muziekvereniging de integratie van jeugd en muzikanten van migranten in de Kaatsheuvelse gemeenschap te stimuleren. De schoolprojecten zijn de geëigende manier om met hen in contact te komen en hen kennis te laten maken met de harmoniemuziek.

Het initiatief van Harmonie Kaatsheuvel werd door het publiek bij het ‘jubelconcert’ met een daverend applaus gewaardeerd. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat de harmonie zich weer kon presenteren in Het Klavier voor een volle tribune zonder beperkingen. Alle onderdelen van de vereniging waren op dit concert, dat een verlaat nieuwjaarsconcert was, in jubelstemming. Zij bewezen met een gevarieerd programma dat ze ondanks de coronapandemie muzikaal actief zijn gebleven en ondanks de korte voorbereidingstijd De slagwerkgroep, het Aspiranten Orkest, het Midden Orkest en het Groot Harmonie Orkest haalden het beste uit zichzelf boven. Het concert werd afgesloten met een muzikaal eerbetoon aan de in augustus overleden bassist Peter Grootswagers. Zijn favoriete mars Marche Militaire no.1 van Schubert werd een emotionele hommage die het aandachtig publiek en muzikanten intens beroerde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen