Asieldier Rikkie zoekt nieuwe baas

Rikkie
Rikkie
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Er lopen er veel te veel van rond in Nederland, of liever gezegd, ze lopen te weinig rond: honden die min of meer geïsoleerd opgroeien in een hok of aan de ketting. Ze leren niets en weten dus niets, ook niet hoe ze zich horen te gedragen in de mensenmaatschappij. Maar dat betekent nog niet dat het rothonden zijn. Want de meeste honden zijn pienter en pikken gemakkelijk nieuwe dingen op.

Zo’n hond is Rikkie, een prachtige herdershond van 2 jaar en 8 maanden. In de korte tijd dat hij in het dierenasiel verblijft, heeft hij al een aantal commando’s leren begrijpen en het ziet ernaar uit, dat er een geweldige huishond uit hem zal groeien, mits hij de juiste baas krijgt! En daarvoor zal lang niet iedereen geschikt zijn. Een pup opvoeden is al niet gemakkelijk, maar om een volwassen hond van alles af- en aan te leren is nog veel moeilijker. En zeker zo’n grote hond als een herder. Een klein hondje aan de lijn in bedwang houden kan iedereen, maar dat ligt bij een herdershond als Rikkie wel anders. Bovendien is hij nog jong en dus onstuimig, vol energie en stoer. Maar hij is ook een beetje onzeker. Niet gek als je de wereld nog helemaal moet verkennen.

Rikkie houdt meer van vrouwen dan van mannen. Dat zal wel aan zijn verleden liggen. Van andere reuen moet hij niets hebben, met teefjes gaat het wat beter. Waarschijnlijk heeft hij nadat hij het nest heeft verlaten, maar weinig andere honden ontmoet. Het is niet bekend of hij met kinderen om kan gaan. Maar hij is beslist slim en hersenspelletjes vindt hij leuk.

We zoeken voor Rikkie een ervaren hondenbaas, die graag een uitdaging aangaat, een enorme hoeveelheid geduld heeft en veel tijd en energie in de opvoeding kan stoppen. Als u denkt dat u over al deze kwaliteiten beschikt en net op zoek bent naar een prachthond, kom dan na telefonische afspraak eens kennis met hem maken. U kunt elke ochtend bellen, 0416 333964.

Rikkie krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen