Crowdfunding voor aanlichting Sint Janskerk halfweg

Het inmiddels bekende ‘zwarte gat’ met momenteel 1 nog werkende oude spot
Het inmiddels bekende ‘zwarte gat’ met momenteel 1 nog werkende oude spot
Foto: Wim Aussems

KAATSHEUVEL – De ondernemers in Centrum Kaatsheuvel en de gemeente investeren ieder jaar in de sfeerverlichting van het centrum. Afgelopen week hebben de ondernemers de sfeerlampen omgebouwd om aan de nieuwe lantaarnpalen te kunnen hangen.

Ook de mooie Guirlandes hebben de ondernemers weer gehangen. Allemaal mooi, maar het zwarte gat ter hoogte van onze prachtige monumentale Sint Janskerk is er nog steeds. Sinds een paar weken wordt via Crowdfunding (soort collecte) geld ingezameld om de kerk mooi uit te lichten.

De geldinzameling komt aardig op gang

De totale kosten die bedragen zo’n € 5.000,- . Inmiddels heeft het Rabobank Stimuleringsfonds € 2.000,- toegezegd, het Kerkbestuur, de Centrumondernemers en Stichting Pieckboom / Pieckplein Winterfestijn ook ieder € 500,- . Resteert nog € 1.500,- om tot aanschaf over te kunnen gaan van de 8 stuks LED-spots en de installatie daarvan.

Veel kleine donaties kunnen het bedrag compleet maken

Afgelopen week werd € 442,50 overgemaakt op onderstaande bankrekening. Dit brengt het totaal op € 712,50. We zijn daarmee bijna op de helft van het nodige bedrag. Dank aan de betrokken donateurs! Maar we zijn er nog niet. Vandaar dit bericht.

Mocht jij jouw Kaatsheuvel dus een beetje mooier willen maken…aarzel dan niet en steun dit goede doel. Iedere euro is er één en vele kleine donaties kunnen zorgen dat we het streefbedrag binnen halen, toch?

Energiezuinige verlichting

Vanuit het centrummanagement / de centrumondernemers worden ook dit jaar de Guirlandes en sfeerlampen aan de lantaarnpalen weer gehangen. Vele duizenden LED-lampjes. Het verbruik is in vergelijking van vroegere sfeerverlichting met gloeilampen heel erg weinig. Voor wie het weten wil: Één overhang met gloeilampjes van 25 Watt was in vroegere jaren zomaar 1000 Watt. De Guirlandes (17 st) boven de straat gebruiken nu 49 Watt per overhang en de sfeerlampen aan lantaarnpalen (40 st) 32 Watt. In totaal 2113 Watt voor deze sfeerverlichting in het héle centrum. Ongeveer de helft van één stroomgroepje bij jouw thuis. We gaan proberen om nog meer stroom te besparen door ‘intelligent’ te schakelen. Daar zullen we dit jaar in gaan experimenteren. De beoogde kerkaanlichting is door de gemeente ook uitgerust met een intelligente schakelklok. Daarnaast is gekozen voor een dimbaar systeem, waardoor er nóg meer energie te besparen is. De gedachte daarbij is ook, dat felle aanlichting niet altijd mooier hoeft te zijn dan een bescheidener aanlichting.

Maak jouw bijdrage over op: NL57 RABO 0168 4868 65 T.n.v. Stichting Ondernemend Loon op Zand o.v.v. Crowdfunding verlichting kerk. Voor wie vragen heeft of goede suggesties: [email protected]. Mobiel: 06-55555848

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen