Unieke dagbesteding “Ons Thuis” opent haar deuren

Op donderdag 1 juli is midden in het centrum van Kaatsheuvel “Ons Thuis” geopend, een nieuwe kleinschalige dagbesteding voor gasten met een extra zorgvraag. Een plek waar, zoals de naam al laat raden, de gasten zich thuis mogen gaan voelen. 

Gasten met diverse vormen van dementie en\of een somatische beperking zijn hier van harte welkom! Zij zullen een dagbeleving hebben en zorg ontvangen van een compleet zorgteam bestaande uit 15 professionals. Dit zodat niet alleen de gast, maar ook diens mantelzorger even eruit kan zijn en op adem kan komen en waardoor de mantelzorger zichzelf ook een ‘uitje’ kan gunnen. Er wordt mede daarom ook hoog ingezet op respijtzorg, waardoor een acute zorgvraag bij een overbelaste mantelzorger direct beantwoord kan worden.

Dit is het idee van Ingrid en Yolanda Hellemons van CCC thuis in zorg. Zij zijn al 13 jaar actief met een eigen organisatie in de thuiszorg en zodoende vaak geconfronteerd met de diverse schrijnende zorgvragen en tekorten een dagbesteding plaatsen. Door het aanbieden van ruime openingstijden kunnen de gasten, maar ook de mantelzorgers, genieten van een dag of dagdeel uit. Hierdoor kan er net wat meer, want zij bieden hele dagen van 8.00 tot 20.00 uur aan en dagdelen van 8.00 tot 13.45 uur en 14.15 tot 20.00 uur doordeweeks en in het weekend van 8.30 tot 14.30 uur, zowel zaterdag als zondag. Dit geeft de mantelzorger ook de rust en de ruimte om wat langer van huis te zijn en bijvoorbeeld eens in te gaan op een uitnodiging voor een lunch of diner.

De mogelijkheden bij “Ons Thuis” lopen ver uiteen en komen zo dicht mogelijk bij de wens van onze gasten. Wij willen “verbinden” en de gast laten ondervinden dat men er nog steeds ’toe doet’! Dat het niet de beperking is die de mens maakt, dus ook geen beperking hoeft op te leveren.

Daar er dagelijks vijf professionals aanwezig zullen zijn, lopen de mogelijkheden uiteen. Denk aan knutselen, tuinieren, de aanwezige dieren verzorgen, maar ook fietsen, wandelen, winkelen, biljarten, een doktersbezoek en zelfs vissen en een bezoek brengen aan een museum. Bijna alle activiteiten waar behoefte aan is kunnen worden gerealiseerd, samen met een geweldig enthousiast team gaan ze ervoor!

Dit alles betekend dus een onbezorgde dag voor zowel de gast als diens mantelzorger. Dus ken, ben of weet je iemand die hier zichzelf “Thuis” zou kunnen voelen, bel dan gerust voor meer informatie en\of om jezelf of de ander aan te melden naar 013-5810281. E-mailen kan ook naar [email protected]. Kom je toch liever langs? Een kopje koffie is zo gezet!

Tot ziens bij “Ons Thuis” Peperstraat 11-A te Kaatsheuvel namens het gehele team!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen