Basisschool De Start in De Moer schrijft 23ste leerling in en blijft open

Foto: BS De Start

DE MOER – Gisteren werd bij basisschool De Start in De Moer de 23ste leerling ingeschreven. Door deze inschrijving mag de school volgens de wet open blijven. Een school moet namelijk minimaal 23 leerlingen hebben om te kunnen blijven bestaan.

Directeur Agnes Coolen is dolblij en zij bedankt alle ouders, teamleden, inwoners van De Moer en alle andere betrokkenen die met tomeloze inzet om de school in de schijnwerpers hebben gezet.

In 2019 had basisschool De Start 22 leerlingen, vorig jaar waren dat er 21. ,,Als dit jaar op 1 oktober het aantal leerlingen opnieuw onder de 23 zit, dan wordt de school opgeheven”, had minister Arie Slob al weten.

De ouders van de nieuwe kinderen kiezen bewust voor een kleine school volgens Coolen. Daarnaast is de inspectie dit tevreden over het onderwijs op De Start en ziet ook de prognose voor de toekomst er goed uit. Achter De Start is een nieuwe wijk gebouwd en in de nabije toekomst wordt die wijk nog uitgebreid.

Dit grote nieuws betekent echter niet dat de PR-werkgroep op hun lauweren gaat rusten. Ze hebben vrijdag 11 juni voor een leuke PR-activiteit op de weekmarkt van Kaatsheuvel gezorgd. Hier is ook weer een rondleiding uit voortgekomen. En natuurlijk blijven ze aandacht vragen voor hun school via de (sociale)media. Maar nu eerst…. Tijd voor een feestje!!!

Bron: Brabants Dagblad / basisschool De Start

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen