Kunstvakantie in het ZomerAtelier

Foto: Het ZomerAtelier

In Loon op Zand strijkt in augustus het ZomerAtelier neer. Een vierdaags evenement op zeven locaties vol workshops in kunst, theater en muziek. Het ZomerAtelier is nieuw in het dorp aan de rand van natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen.

Elders in Europa worden vergelijkbare evenementen al langer georganiseerd. Jaarlijks trekken deze duizenden mensen. Onder begeleiding werken deze dan aan, bijvoorbeeld, een kunstobject, een kort verhaal, een clownsact of een gezamenlijk muziekoptreden. De organisatoren van het ZomerAtelier verwachten ook veel belangstelling voor de edities in Loon op Zand.

Het ZomerAtelier wordt deze zomer twee keer georganiseerd: de eerste editie vindt plaats van 2 tot en met 5 augustus, de tweede editie van 9 tot en met 12 augustus. Op zeven locaties verspreid over het dorp werken de deelnemers met professionele kunstenaars en musici aan een kunstwerk, een circusact of een aantal muziekstukken. Op de laatste dag worden de resultaten voor publiek geƫxposeerd of uitgevoerd. Deelnemers kunnen kamperen op het groene terrein van de scouting.

Het ZomerAtelier biedt workshops muziek, zang, beeldende kunst, schilderen, schrijven, circus, theater en clownerie. Ook is er een workshop balafoon, een Afrikaans slaginstrument dat lijkt op de Europese xylofoon. Voor kinderen is er speciaal een kinderatelier. De einduitvoering vindt plaats op het 18e eeuwse Witte Kasteel van Loon op Zand.

Het ZomerAtelier is te boeken met het hele gezin, maar is al even geschikt voor individuen. Inschrijving sluit op 1 juli. Meer informatie staat op de facebookpagina ZomerAtelier Loon op Zand of valt op te vragen via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen