Kosten taxatierapport stijgen per 1 juli door invoering nieuw model

Foto: Pixabay

Het laten taxeren van je huis gebeurt vaak op het moment dat je een woning wil kopen of verkopen, maar ook als je een verbouwing op je woning wil laten uitvoeren of je hypotheek wilt wijzigen. Ook wordt een taxatie gebruikt om de zogenaamde risico-opslag op je hypotheek te verlagen. De taxatie gebeurt door een erkend taxateur en kost nu gemiddeld zo’n vijfhonderd euro. Deze kosten zouden per 1 juli wel eens fors kunnen gaan stijgen.

Door het invoeren van een nieuw en uitgebreider model, worden er andere eisen gesteld aan de taxatie en de taxateur, bijvoorbeeld op het gebied van de energieprestatie. Dit nieuwe model is er meer op gericht om zowel koper als hypotheekverstrekker een betrouwbaarder beeld te geven van de huidige staat van de woning. Door het rapport uit te breiden met bijvoorbeeld het nieuwe energierapport, maar ook door het afgeven van een indicatie van de kosten en risico’s op het gebied van verduurzaming, de staat van de fundering, kosten voor herstel van onderhoudsachterstand en bouwkundige gebreken, weet je als koper veel beter waar je voor tekent en als eigenaar waar je aan toe bent. Om tot dit uitgebreide rapport te komen is nu eenmaal meer tijd nodig en stijgen logischerwijs de kosten.

Wil je je woning of toekomstige woning laten taxeren of wil je meer informatie kijk dan op https://www.carredewit.nl/taxaties/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen