ECLoZ Energieloket in Het Klavier geopend

Wethouder Bruijniks en Energiecoach Alex van der Haring bij de opening van het ECLoZ Energieloket
Wethouder Bruijniks en Energiecoach Alex van der Haring bij de opening van het ECLoZ Energieloket
Foto: Sixthsense4u Productions

Vrijdagmiddag 9 april was Gerard Bruijniks, wethouder Duurzaamheid in de gemeente Loon op Zand, aanwezig om de opening van het ECLoZ Energieloket in Het Klavier kracht bij te zetten. Na de officiële openstelling meldden zich al direct de eerste bezoekers.

Wethouder spreekt waardering uit voor inzet vrijwilligers ECLoZ

In aanwezigheid van een viertal vrijwilligers van ECLoZ, energiecoaches en bestuursleden, sprak de wethouder lovende woorden over het initiatief van ECLoZ | om om naast een digitaal energieloket, nu ook een fysiek energieloket open te stellen. Hij uitte zijn waardering voor de inzet van de vrijwilligers van het Energiecollectief. De activiteiten van ECLoZ zijn een stimulans voor de gemeente en helpen mee om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. De uitgesproken waardering ging vergezeld van een cheque ter waarde van € 200, bestemd om bezoekers aan het energieloket een ledlamp mee te kunnen geven als kleine energiebesparende maatregel. ECLoZ-bestuurslid en energiecoach Alex van der Haring nam de cheque in ontvangst en dankte de wethouder voor de waarderende woorden en de geboden mogelijkheid om wekelijks het energieloket in Het Klavier te kunnen houden. De wethouder nam vervolgens de gelegenheid te baat voor een kort gesprek over besparingsmaatregelen met energiecoach Wim Eijken.

Waarom een Energieloket? Besparen als eerste maatregel.

De doelstelling van ECLoZ is dat de gemeente Loon op Zand in 2045 energieneutraal is. Dat wil zeggen dat er evenveel duurzame energie wordt opgewekt als er verbruikt wordt. De eerste stap daarbij is energie besparen, vanuit de gedachte: energie die je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken. Naast het opwekken van schone energie in lokale zonne- en windprojecten, richt ECLoZ zich dus vooral op advies, informatie en hulp bij kleine en grote besparingsmaatregelen.

Wat biedt het Energieloket u? En wanneer kunt u er terecht?

Vanaf 9 april kunt wekelijks op vrijdagmiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur gratis en zonder afspraak terecht in Het Klavier in Kaatsheuvel voor een gesprek met een van de energiecoaches van ECLoZ. Zij zijn opgeleid om u te informeren en te adviseren over energiebesparingsmaatregelen of over aanschaf van zonnepanelen of warmtepomp. Ook weten ze het nodige van subsidieregelingen en financiersmogelijkheden.

Het Energieloket in Het Klavier is een aanvulling op het digitale Energieloket Loon op Zand dat juni vorig jaar werd geopend. Ook via het digitale loket kunt u een gesprek met een energiecoach aanvragen. Het digitale loket is te bereiken via de Energiebesparing-pagina op de website www.ecloz.nl. Daar zijn ook besparingstips te vinden evenals informatie over de energieopwekprojecten van ECLoZ. Daarnaast kunt u er zich inschrijven voor de nieuwsbrief, aanmelden als lid of overstappen op de lokaal opgewekte groene stroom van ECLoZ | om.

ECLoZ is uw adviseur voor de lokale energietransitie. Meer weten? Mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen