Coronacijfers Loon op Zand periode 21 oktober t/m 3 november

Vandaag heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in Loon op Zand sprake is van 221 COVID-19 besmettingen in de periode van 21 oktober tot en met 3 november.

Stijging van besmettingen
De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 3 november. In de nieuwe cijfers zien we dat de afgelopen weken het aantal coronabesmettingen in Loon op Zand flink is opgelopen. In de twee weken voorafgaand aan 21 oktober was het aantal besmettingen 137, in de twee weken daarvoor waren dat er 73. Er werden de afgelopen twee weken geen personen uit Loon op Zand opgenomen in het ziekenhuis met corona terwijl er 5 personen uit Loon op Zand overleden aan corona.

Landelijke cijfers
Volgens het RIVM is het aantal nieuwe meldingen van COVID-19 afgelopen week iets gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Het reproductiegetal R zit nog steeds geheel boven de 1. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is iets toegenomen. In de afgelopen week zijn 64.087 nieuwe meldingen van COVID-19 ontvangen, dit zijn 3.455 (-5%) meldingen minder dan de week daarvoor. Vooral in de laatste dagen was er sprake van een lager aantal meldingen. Dat lijkt een effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden. Het reproductiegetal daalt langzaam maar vlak na de maatregelen van medio oktober nog niet onder de 1. Het aantal besmettelijke personen blijft hoog, met 166.000 personen in de afgelopen week.

  • KLIK HIER voor de meest actuele informatie op de website van RIVM
Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen