Tweede prijs KNMO-Award voor Harmonie Kaatsheuvel

De slotmanifestatie in Sporthal De Werft bracht vele muziekstromen bijeen.
De slotmanifestatie in Sporthal De Werft bracht vele muziekstromen bijeen.
Foto: Harmonie Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – De Kon. Erk. Harmonie Kaatsheuvel heeft met haar jubileumproject ‘Here to Stay’ de tweede prijs in de KNMO-Award 2020 gewonnen. Aan de prijs is een trofee, oorkonde en geldbedrag van 750 euro verbonden. De eerste prijs van 3000 euro en de Award 2020 ging naar de theatrale productie van het Twents Jeugd Orkest uit Hengelo. Het Limburgs Fanfare Orkest kreeg de derde prijs met hun concertserie rondom 75 jaar bevrijding van Limburg.

Met de jaarlijkse uitreiking van de Award beloont de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie de meest innovatieve en creatieve ideeën. Niet alleen concerten, maar ook bijzondere projecten, grensverleggende ontwikkelingen of innovatieve concepten komen in aanmerking voor de KNMO Award. Voor de Award 2020 werden negen inzendingen genomineerd.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum trakteerde Harmonie Kaatsheuvel het dorp op een aantal kunstwerken en picknickbanken als onderdeel van het totaalproject ‘Here to Stay’. Dat bestond uit een scholenproject, kerkconcert, sociaal/kunstproject en slotmanifestatie in sporthal De Werft waaraan werd meegewerkt door alle onderdelen van de harmonie, het koor La Jeunesse, de gehandicaptendrumband Prins Maurits, de metalband Present Danger, de zanger Tom Crane, de ‘Here to Stay”-band, de zangeres Kim Machielsen en DJ Ronald Klijssen.

De vijf leden tellende jury beoordeelde het project van Harmonie Kaatsheuvel als: “Een hele sterke maatschappelijke inbedding. Een verbinding met inwoners, met mensen met een beperking en andere partijen. Lof voor de blijvende herinneringen die met het project aan het dorp Kaatsheuvel zijn geschonken”.

De prijzen werden zaterdagmorgen vanwege de coronabeperkingen bekend gemaakt tijdens een digitale bijeenkomst met vertegenwoordigers van alle inzenders. Voorafgaand aan de onthulling van de prijswinnaars werden aan de hand van filmpjes van enkele minuten de genomineerde projecten geïntroduceerd. Erevoorzitter Joop Bisselink zette het Kaatsheuvels idee achter het totaalproject treffend uiteen terwijl videobeelden van het concert en onthullingen van de cadeaus het totaalbeeld versterkten.

Erevoorzitter Joop Bisselink zet in de KNMO-film helder het jubileumproject uiteen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen