Nieuwe Aaw nieuws? in de winkel

Tekening Missiehuis Kaatsheuvel, thans De Vossenberg, werd op 26-01-'45 getroffen door een V1
Tekening Missiehuis Kaatsheuvel, thans De Vossenberg, werd op 26-01-'45 getroffen door een V1
Foto: HK de Ketsheuvel

KAATSHEUVEL – Vanaf 17 juni is de nieuwe uitgave van Aaw nieuws? te koop bij de Bruna en Primera in Kaatsheuvel. Het tijdschrift van heemkundekring De Ketsheuvel staat ook dit keer weer vol met boeiende verhalen en mooie foto’s.

Omdat het dit jaar 75 jaar is geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog wordt er met drie artikelen stilgestaan bij die periode van vijf jaar oorlog en onderdrukking. Er wordt ingegaan op het neerstorten van een V1 op het Missiehuis, waarbij dorpsgenoten en een groot aantal evacuees omkwamen. Ook is er aandacht voor de rol van het Rode Kruis tijdens de bevrijding van Kaatsheuvel. Een collage met alle namen en ( deels) foto’s van de slachtoffers in de gemeente Loon op Zand vormt het laatste stukje over de oorlog in dit nummer van Aaw nieuws?.

Verder werden drie leden van de familie Klijn geïnterviewd die in de jaren veertig in het latere “Huisje van vrouw Holle” hebben gewoond. Ook wordt nogmaals de kwestie van de oudste school van Kaatsheuvel aangehaald. Tenslotte wordt er in het blad ruimte gemaakt voor een potje kwartetten! Overigens wordt een nieuwe uitgave van Aaw nieuws? meestal gekoppeld aan een lezing of andere interessante activiteit. Vanwege de corona-crisis moet de redactie dat dit keer uitstellen. Als alles goed gaat wordt die traditie weer opgepakt bij het volgende nummer, einde dit jaar. Aaw nieuws? Ligt nu bij de Bruna en de Primera in Kaatsheuvel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen