Kleinkind Engelse militair is op zoek naar meisjes op foto

Foto: Lesley Cotton / Heemkundekring De Ketsheuvel

Heemkundekring De Ketsheuvel krijgt heel veel vragen over allerlei onderwerpen voorgelegd. Maar onlangs bereikte hen toch wel een heel bijzonder verzoek. Via Brabant Remembers en door tussenkomst van de gemeente Loon op Zand kwam er een verzoek van Lesley Cotton uit Engeland. Hij is een kleinzoon van George Meadows. Meadows was militair bij de 51th Highland Division die Kaatsheuvel eind oktober 1944, nu inmiddels ruim 75 jaar geleden, bevrijdde.

Ondanks dat Kaatsheuvel bevrijd werd, zaten de inwoners nog midden in het oorlogsrumoer. Zo’n vijf kilometer naar het noorden was het offensief doodgelopen op de Bergsche Maas. Rondom deze rivier, maar ook in de omliggende plaatsen werden de manschappen ondergebracht. Zo ook de 34-jarige in Liverpool George Meadows die als tankchauffeur onderdak kreeg in de Verlengde Hoofdstraat, thans de Roestenbergstraat.

Binnen de heemkundekring werd gevraagd aan heemkundelid Kees Grootswagers of hij een en ander wilde uitzoeken. Hij zocht contact met Lesley Cotton in Engeland. Die berichtte dat hij al spittend in de stukken van de nalatenschap van George Meadows een tweetal foto’s tegenkwam van meisjes uit Kaatsheuvel. Op een foto staat een meisje afgebeeld, op de andere twee. Daarbij de volgende namen Th. M. Lucas, Verlengde Hoofdstraat 6, Kaatsheuvel, Holland en W. Pulles-van Wanroij, Verlengde Hoofdstraat 8, Kaatsheuvel, Holland. Hoogstwaarschijnlijk is het eerste adres van Theo Lucas een politieagent die voorheen in de Roestenbergstraat woonde.

Lesley wil graag de foto’s teruggeven aan de “meisjes” op de foto, die inmiddels al wel 80 jaar of ouder zullen zijn dan wel aan hun familie. Weet u wie er op de foto’s staan, weet u of de “meisjes” nog leven en waar ze wonen of waar hun familieleden nog wonen laat het Kees Grootswagers of heemkundekring De Ketsheuvel weten dan kunnen zij dat doorgeven aan Lesley Cotton, zodat hij contact met de families kan opnemen.

Gegevens kunnen doorgegeven worden aan Kees Grootswagers, Dr. Ariënsplein 2, Kaatsheuvel, tel. 0416-278971 of via [email protected].

Foto: Heemkundekring De Ketsheuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen