De Efteling gaat binnenkort weer open!

KAATSHEUVEL – In goed overleg met de veiligheidsregio’s, heeft de Efteling besloten om stapsgewijs toe te werken naar een heropening van het attractiepark. Dit doen we op aangepaste wijze en met een maximaal aantal gasten.

Er wordt begonnen met een kleine groep gasten en daarna verwelkomen we steeds meer gasten. Abonnementhouders krijgen de mogelijkheid om al tijdens de pre-opening op 18 of 19 mei het park te bezoeken. We streven ernaar om op 20 mei 2020 de deuren te openen voor alle gasten. Dit doen wij dan wel op aangepaste wijze, met aangepaste openingstijden (van 10.00 tot 18.00 uur) en met een maximaal aantal gasten (maximaal 1/3 van de capaciteit van de Efteling).

De instructie van het kabinet ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is nu versoepeld naar ‘vermijd drukte’. Daar kunnen wij, als dagattractie, als geen ander voor zorgen. Wij hebben alle benodigdheden, kennis en expertise in huis om, ook nu, op een veilige manier gasten te ontvangen. Met het protocol dat is opgesteld door brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, zijn we er klaar voor.

Veiligheid heeft altijd onze prioriteit. Het openen van ons attractiepark doen we daarom stapsgewijs. We beginnen met een kleine groep gasten en verwelkomen daarna langzaam meer gasten in ons park. Zo kunnen onze medewerkers wennen aan een nieuwe werkwijze en kunnen we, waar nodig, de laatste puntjes op de i zetten. De datum van 20 mei is dan ook een peildatum en kan dus verschuiven wanneer wij dit wenselijk vinden.

Welke maatregelen worden er genomen?

Wij voeren de maatregelen door uit het protocol ‘Veilig Samen Uit’. Dit protocol biedt drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM:

  1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens. We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons park en hoe we groepen kunnen spreiden. De kennis die wij hierover hebben opgedaan in de afgelopen decennia zetten we nu, meer dan ooit, in. Daarbij hebben we veel ruimte. Ons park is meer dan 140 voetbalvelden groot. Hier laten we een beperkt aantal gasten toe, die we vragen om vooraf online een ticket te reserveren. Zo kunnen we garanderen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit.
  2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie. Veilig uit, dat doen we samen. Hierbij kunnen onze gasten nog steeds op ons vertrouwen. Daarom vertellen we duidelijk hoe gasten op een veilige manier samen uit kunnen. Alle informatie is te vinden op onze website en op schermen en borden in ons Park, ons hotel en onze vakantieparken. Ook onze medewerkers helpen hierbij. Zij zijn immers gewend én worden continue getraind om gasten een veilige en unieke dag, vol mooie herinneringen te bezorgen.
  3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen. We plaatsen centrale desinfectiepunten en maken contactpunten, zoals beugels en deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, zorgen we voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Met deze garanties is een dagje uit nú, net zo veilig als toen.

KLIK HIER voor de meest gestelde vragen.

Bron: Efteling

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen