NCB Toneel Kaatsheuvel presenteert de klucht: Deze vrouw…… Is uw man!

Foto: NCB

KAATSHEUVEL – Na vijf maanden repeteren gaat het NCB Toneel Kaatsheuvel weer hun jaarlijkse toneelavonden tegemoet. In februari wordt de Gildenbond in Kaatsheuvel twee weekenden omgetoverd tot hun decor. Het belooft een avond vol humor en avontuur te worden.

Voorzitter Nico Sprangers vertelt: “het is gelukt een stuk te vinden om écht een avond te kunnen lachen. De afgelopen twee jaar was de humor minder dan gehoopt, maar dit jaar wordt dat ruimschoots goed gemaakt. Je ziet het ook al tijdens de repetities. De spelers schieten zelf vaak in de lach, ook al kennen ze het stuk inmiddels”.

Dit jaar is er een debutante: Steffie Floren. “Tijdens de repetities is te zien dat Steffie zeer getalenteerd is en veel plezier beleeft aan het toneelspelen. Erg fijn dat het zo goed gaat”, vertelt hoofdrolspeelster Peggy van ’t Veer, zij speelt nu voor de derde keer mee. “Deze rol is heel anders dan wat ik tot nu toe heb gespeeld. Voor mij is het echt grensverleggend. Wat dat inhoudt, vertel ik overigens nog niet. Maar ik weet zeker dat wij onze trouwe bezoekers gaan verrassen”. Aldus van ’t Veer.

Inhoud van het stuk

Het stuk gaat over Annie Zuiderhorn, zij woont samen met haar dochter Amanda. Beide hebben zij een uitkering van de sociale dienst. Annie heeft een vriend Piërre, hij woont sinds drie maanden bij haar in. Annie is niet van plan dit te melden bij de sociale dienst, want zij wil haar uitkering niet opgeven. Dochter Amanda mag Piërre niet en wil hem zo snel mogelijk de deur uitwerken. Helaas is haar moeder tot over haar oren verliefd. Zij heeft alles voor Piërre over, behalve haar uitkering.

Op een dag komt de sociale dienst een huis controle doen omdat ze fraude vermoeden. Voor Annie is dit een ramp, zij moet van alles verzinnen om haar uitkering te behouden. De buren die te pas en te onpas binnenlopen, bemoeien zich overal mee en niet altijd even handig. Als dochter Amanda ook nog eens vermoed dat Piërre al getrouwd is, dan is het drama compleet. Iedereen heeft aanleiding genoeg om zijn eigen spelregels te bedenken en te spelen.

Benieuwd hoe dit afloopt? Kom dan naar een van de uitvoeringen in de Gildenbond te Kaatsheuvel. Kaarten reserveren? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 0416-272620.

Speeldata

  • Zaterdag 8 en 15 februari om 20.00 uur.
  • Zondagmiddag 9 februari om 14.00 uur.
  • Vrijdag 14 februari om 20.00 uur.

Locatie: Gildenbond Kaatsheuvel
Toegang 6 euro

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen