Zangeressen en zangers gezocht voor projectkoor voor muziektheatervoorstelling Eldorado

Foto: Paulien Mandos

Op 19, 20 en 21 juni 2020 wordt de muziektheatervoorstelling Eldorado gespeeld op een boerenlocatie in de omgeving van Loon op Zand. Het leven is mooi en als ’t even kan, lopen we achter de muziek aan. We zijn allemaal op zoek naar ons eigen Eldorado. Maar ondertussen kennen we ook steeds meer andere verhalen over het platteland: onveilig voor de boeren, drugslabs in schuren. Tsja. Even de ander kant op kijken misschien?

Eldorado is een opgewekt stuk over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het platteland in 2020 ervaart. Over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid, met als speciale gast de burgemeester. De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. De million-dollar-question is: in wat voor Brabant willen wij leven?

Verenigingen het podium op!

Eldorado wordt een grootse muziektheatervoorstelling waarin fanfares en koren een heel belangrijke rol spelen. Het stuk wordt drie keer gespeeld in Hilvarenbeek op een boeren-buiten-locatie met een tribune voor ongeveer 350 mensen per avond. Komt dat zien!

Wie doen er mee?

Het hele spektakel staat of valt bij de medewerking van lokale orkesten en koren. We gaan aan de slag met alle soorten muziekverenigingen, van elk niveau: fanfares, harmonieën, brassbands, kerkkoren, feestbands, accordeon-orkesten, noem maar op. Onder leiding van regisseur Roel Swanenberg gaat een professioneel team, bestaande uit Björn van der Doelen (zanger/gitarist en ex PSV-er), trombonist/accordeonist Hans Sparla en 4 professionele acteurs aan het werk met deze lokale verenigingen om een fantastische voorstelling te maken. Het stuk wordt geschreven door Wiske Sterringa en de muziek is van componist Bart van Dongen. Zij zijn professionele theatermakers en werken in deze voorstelling samen met Het Zuidelijk Toneel.

Oproep! Leden voor het projectkoor Eldorado Loon op Zand

In Loon op Zand doen Harmonie Kaatsheuvel, Sophia’s Vereeniging en het popkoor Undercover al mee. Maar dat is niet genoeg! We zoeken nog veel meer zangers en zangeressen voor het projectkoor wat we speciaal voor Eldorado oprichten. Wil je weten wat het precies inhoudt en wat we van je verwachten? Mail dan naar producent Roel Rutten, [email protected]. Op de site www.eldorado2020.nl vind je ook meer informatie.

De ZLTO is een belangrijke samenwerkingspartner van het team van Eldorado. Zij ondersteunen ons met raad en daad en helpt Eldorado in het zadel met locaties. Samen willen we een gesprek op gang brengen over de veranderde leef- en werkomgeving van de Brabantse boeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen