Kaatsheuvel 75 jaar bevrijd!

Schotse bevrijders in de Gasthuisstraat.
Schotse bevrijders in de Gasthuisstraat.
Foto: Heemkundekring De Ketsheuvel

Op 29 oktober j.l. was het 75 jaar geleden dat Kaatsheuvel werd bevrijd. Samen met het Oorlogsmuseum ’40-’45 uit Loon op Zand organiseert heemkundekring De Ketsheuvel op vrijdag 1 november een avond die in het teken staat van die bevrijding.

Tijdens deze avond zullen tal van materialen uit de oorlogstijd te zien zijn, net als foto’s en verhalen van de bevrijding en zal koor De Vaert Erin voor muzikale omlijsting zorgen. In aanvulling op deze avond zal de tentoonstelling nog het weekend blijven staan en zijn er op zaterdag 2 november twee wandelingen met gids door de MASt (de oude Duitse munitieopslagplaats) in de Loonse en Drunense Duinen.

Op een rijtje:

  • Vrijdag 1 november: Bevrijding in Kaatsheuvel in de Kapel van Park Vossenberg (Antoniusstraat 1) van 19:30 tot 22:00 uur.
  • Zaterdag 2 november: Begeleide wandeling door de MASt. Vertrek om 11:00 en 14:00 uur. Vertrek vanaf het Vredesmonument,
  • Zaterdag 2 en zondag 3 november: Tentoonstelling met foto’s, verhalen met materialen in de Kapel van de Vossenberg van 11:00 tot 17:00 uur.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen