1.000 kilo druiven gezocht voor het maken van lokaal speciaal bier

Foto: de3Horne

Bierbrouwerij de 3 Horne heeft 1.000 kilo druiven nodig uit Loon op Zand voor het maken van een lokaal speciaal bier. Na inlevering van de druiven ontvang je een grote fles bier gemaakt van druiven uit je eigen tuin en kan jou vereniging meedelen in de opbrengst van het bier.

Om dit jaar een lokaal speciaal bier te maken, vragen wij hulp van de inwoners uit de gemeente Loon op Zand die in het bezit zijn van druivenranken en deze ter beschikbaar willen stellen.

Iedere 10 kg aan druiven wordt uiteindelijk vergoedt door een grote fles lokaal speciaal bier gemaakt met druiven die bij u hebben gegroeid. De mensen die de druiven ter beschikking stellen kunnen een vereniging of stichting aanbevelen waaraan een deel van de opbrengst van dit speciaal bier wordt gedoneerd.

Wat is de bedoeling

‘We gaan een lokaal, speciaal bier maken op basis van druiven welke groeien in de gemeente Loon op Zand. Om dit te kunnen realiseren zoekt de brouwerij 1.000 kilo druiven die een belangrijk bestandsdeel gaan vormen van het speciaal bier’, aldus brouwers Sjef Groothuis en Eric Michgelsen.

Iedereen die druiven in de tuin, het balkon of anders heeft groeien, is welkom om de druiven af te komen leveren bij Brouwerij de 3 Horne. Neem voor het inleveren contact op met brouwerij op telefoonnummer: 0416-275272 of per mail [email protected]. Dit zodat we kunnen afstemmen wat de beste tijd is om alle druiven ineens te verwerken.

Daarnaast is er de mogelijkheid dat jou vereniging mee dingt in een deel van de opbrengst die voort komt uit de verkoop van het speciaal bier.

Waarom inleveren

Naast het inleveren van de druiven ontvangt u nadat het bier is gebrouwen per ingeleverde 10 kilo aan druiven 1 grote fles van het eindproduct, (0,75L)
Daarnaast ontvangt ieder deelnemer per 10 kilo één biljet waarop een lokale vereniging genoteerd wordt. Uit alle ingebrachte verenigingen wordt één vereniging gekozen welke een deel van de opbrengst ontvangt voor de verenigingskas.

Wie zijn we

Bierbrouwerij “De 3 Horne” is een ambachtelijk bedrijf dat gehuisvest is in Kaatsheuvel en sinds 1990 de nadruk legt op de kwaliteit en diversiteit van speciaal bieren. De filosofie hierachter is dat bier door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen zijn geur, kleur, smaak en body verkrijgt en dat de eigenschappen van de gist van ondergeschikt belang is. Alleen op deze manier kan er een bier ontwikkeld worden welke aan de verwachtingen van de grondstoffen voldoet. Over het algemeen zijn de bieren die gemaakt worden licht gebitterd en iets zoetig, afgerond met een fruitige of kruidige ondertoon.

Spelregels

  • Deelname mogelijk vanaf 18 jaar
  • Maximaal mag er 100 kilo druiven, per persoon worden ingeleverd.
  • Voor iedere hele 10 kilo, ontvangt u uiteindelijk 1 grote fles lokaal speciaal bier.
  • Voor het inleveren neem contact op met brouwerij de 3 Horne (tel: 0416-275272) of mail [email protected]
  • De vereniging of stichting die wordt gekozen en een deel van de opbrengst ontvangt behoort gehuisvest te zijn in de Gemeente Loon op Zand.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen