Geslaagde informatieavond op de Vlinderboom

Foto: De Vlinderboom

Afgelopen dinsdagavond (28 mei) was het lokaal van de Oranjetipjes goed gevuld. Niet met kinderen deze keer maar met belangstellende ouders. Wat houdt het onderwijsconcept op de Vlinderboom precies in en wat betekent dat in de dagelijkse praktijk voor mijn kind?

Tijdens een boeiende presentatie vertelde stamgroepleider Jolanda Kolen uitgebreid over o.a. betekenisvol onderwijs binnen thema’s en vanuit de verwondering van het kind. De tien ankers van het Jenaplanonderwijs vormen daarbij de leidraad. De Vlinderboom is een kleine, fijne school waar je leert samenleven. Ieder kind wordt er gezien en kan zichzelf zijn. Samen werken, samen spelen, samen spreken en samen vieren. Met elkaar je eigen talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Tijdens een recente enquête onder ouders werd het pedagogisch klimaat op de Vlinderboom goed beoordeeld, met het cijfer 8.

De aanwezige ouders waren enthousiast over de inhoud en opzet van de avond dus dit zal zeker een vervolg krijgen in het komende schooljaar. Wellicht ook voor ouders van wie de kinderen (nog) niet op de Vlinderboom zitten. Bent u ook nieuwsgierig naar wat de Vlinderboom uw kind kan bieden? Kom gerust eens binnen lopen, wij staan u graag te woord. Of kijk alvast eens naar het korte filmpje onder dit artikel van NJPV.

U kunt ook altijd even bellen met Anja van Balkom (directeur): 0416 36 34 32 .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen