Yip Schilders is Voorleeskampioen van de gemeente Loon op Zand

Foto: Bibliotheek

Donderdag 14 februari, vond de lokale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd bij theater het Klavier in Kaatsheuvel.

Yip Schilders van B.S. De Blokkendoos is winnaar geworden van de Nationale Voorleeswedstrijd Loon op Zand. Zij las voor uit “Spijt!” van Carry Slee.

In een zinderende finale streden 7 kandidaten woensdag om de titel “voorleeskampioen van gemeente Loon op Zand”. De voorleeswedstrijd werd gehouden in theater het Klavier, waar ruim 160 kinderen zich hadden verzameld om de kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen.

De 7 finalisten lazen ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de driekoppige jury de loodzware taak om een winnaar uit te roepen.

De jury bestond uit:

  • Roodkapje, Efteling Kaatsheuvel
  • Marlies Beeks, taalcoördinator Taalimpuls
  • Annemiek Klijn, Leesconsulent van de Bibliotheek Midden-Brabant

Uiteindelijk werd Yip uitgeroepen tot voorleeskampioen! De publieksprijs was voor Robin de Fijter van B.S de Kinderboom.

De Voorleeskampioen Yip gaat door naar de halve Provinciale finale op 16 maart in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. De Bibliotheek Midden Brabant wenst Yip veel succes in Goirle.

De presentatie was in handen van rapper Thomas van Vliet, Ongelovige Thomas verzorgde ook de pauze act.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen