Ka-Thé neemt U mee naar oudjaarsavond 1955

Foto: Ka-The

De familie Avenier viert 31 december 1955. De familie is druk bezig met de voorbereidingen. Het moet een mooi feest worden vanavond. Dat moet!

Ka-Thé neemt U mee naar de dag en de avond waarop 1955 overgaat in 1956. ’s Middags worden de voorbereidingen getroffen voor de feestavond. De een brengt een stuk rosbief mee, de ander extra stoelen en er worden oliebollen gebakken. Oliebollen met krentjes, en iedereen is bij elkaar. Dat gaat een groot feest worden, dat moet. In de winkel beneden moet Jan van zijn vrouw Rita alle openstaande rekeningen innen, het is tenslotte de laatste dag van het jaar, de tijd van balans opmaken. Opa en oma liggen in bed, het gaat niet zo goed met oma. En opa is stalziek, hij kan niet van oma afblijven.

Toos wacht op Henk, die na maanden op zee weer thuis komt om gezellig oud en nieuw te vieren. Pieternel en Christ gaan misschien emigreren naar Australie. Saartje is een beetje in de war, want zowel kleine Janus als Theo willen haar aandacht. En grote Janus is een ruwe bolster met blanke pit. Of toch niet? Er zijn geluiden te horen uit het cafe van nieuwe muziek, jazz. Daar kun je zelfs op dansen. Ook komt er voor deze feestavond een heuse pick-up in huis. Er zullen langspeelplaten gedraaid worden. Wat een feest, wat een feest. En als de koekoeksklok uiteindelijk 12 uur slaat, dan staat de hele familie “gezellig” bij elkaar, om zoals altijd het Wilhelmus te zingen. Zou 1956 dan eindelijk een keer iets moois brengen? Gelukkig nieuwjaar allemaal.

Het eerste weekend van oktober brengt Ka-Thé dit stuk onvervalst en puur volkstoneel op de planken in de Gildenbond, De familie Avenier geschreven door Maria Goos, gaat over de gewone problemen van de gewone mens. Als Ka-Thé wordt getracht dit stuk zo puur en waarachtig mogelijk aan de tijd te spelen. De familie Avenier is een stuk met de daarin onderliggende problemen, maar zeker ook met humor. De spelers van Ka-Thé hebben met veel plezier gewerkt aan deze mooie productie. Het decor is in de vertrouwde handen van Jan Leemans, Henny van Woensel en Harrie van de Elshout. Licht en geluid door Mari van Heyst en Leon Liebregts. En dit alles is onder leiding van Kees van Wanrooij, die al meerdere stukken voor ons geregisseerd heeft, toen nog onder de naam van Kaatsheuvels VolksToneel.

Viert U met ons oudjaar 1955 mee?
5 en 6 oktober: 20.00 uur
7 oktober: 14.00 uur
Gildenbond Kaatsheuvel
Voorverkoop 8 euro via www.ka-the.nl
Primera Kaatsheuvel of via 06-19386735

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen