Wereldvoedseldag: lokale restaurants zetten op 30 september vegetarisch gerecht op de kaart

Foto: Keesmakers

De voedselgroep van Wereldgemeente Loon op Zand, burgerplatform voor duurzaamheid en eerlijke handel, organiseert jaarlijks een activiteit rond Wereldvoedseldag, vaak in de vorm van een (Wereld-)maaltijd of maaltijd met lokale producten. Dit jaar zijn de lokale restaurants benaderd met de vraag of zij op zondag 30 september een speciaal vegetarisch gerecht op de kaart willen zetten!

Minder vlees, duurzame keuze

Al lang is bekend dat de vleesconsumptie in de welvarende landen zorgt voor uitstoot van veel broeikasgas, met alle negatieve effecten daarvan op ons milieu. Voor het verbouwen van veevoer zoals soja is ook nog eens veel land nodig, voornamelijk in Zuid Amerika. Enerzijds worden hiervoor bossen in het Amazonegebied gekapt, anderzijds zou juist de lokale bevolking haar eigen voedsel op deze gronden kunnen verbouwen. Reden om vanuit het oogpunt van duurzaamheid en eerlijke voedselverdeling te kiezen voor ‘minder vlees’. Steeds meer mensen doen dat ook. Misschien u ook?

Waar kunt u terecht?

Wilt u meedoen, ga dan op zondag 30 september naar een van de deelnemende restaurants en vraag naar het speciale vegetarische gerecht. De restaurants die hun deelname al hebben toegezegd zijn Brasserie De Kiosk in Loon op Zand, Auberge De Moerse Hoeve, ’t Maoske en Restaurant De Zwammenberg in De Moer, Bij Anton en Chinees Indisch Restaurant Jit Singh in Kaatsheuvel.

Hou de website www.wereldgemeenteloonopzand.nl of de Facebookpagina van Wereldgemeente Loon op Zand in de gaten voor eventuele andere restaurants die besloten hebben om mee te doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen