Kunstencentrum Waalwijk neemt dansschool in Kaatsheuvel over

Foto: Menno van der Bruggen

KAATSHEUVEL – De Kaatsheuvelse dansschool Danserswijk van Natascha Sofronova en Randy Heremans houdt op te bestaan. Vanaf 27 augustus neemt Kunstencentrum Waalwijk de danslessen over in Het Klavier in Kaatsheuvel. Op zaterdag 8 september is er een gratis dansdag zodat iedereen in Kaatsheuvel vrijblijvend kan kennismaken met de danslessen van Kunstencentrum Waalwijk.

Twee dagen voor de zomervakantie werd Ellen Dutron, afdelingshoofd dans van Kunstencentrum Waalwijk opgebeld met de vraag of het KCW interesse had om Dansschool Danserswijk over te nemen. Na enkele positieve gesprekken was de kogel al snel door de kerk. Er zal binnenkort les worden gegeven in de volgende dansstijlen: kleuterdans, ballet, jazz, moderne dans, brreakdance en hiphop. Kitty Angelis, die al les gaf bij Danserswijk blijft. Daarnaast gaan Karlijn Maier, Bieke de Vuijst en Vijay Girdhari de lessen verzorgen. De docenten staan te popelen om hun passie over te dragen aan alle leerlingen. Het Kunstencentrum werkt voor de academische dansdisciplines alleen met op het HBO opgeleide docenten. Ellen Dutron: “Er wordt gestart met ongeveer hetzelfde rooster als voor de zomervakantie bij Danserswijk. Van daaruit hopen we langzaam verder uit te breiden. Misschien zelfs wel met nog meer dansstijlen.”

Om het vertrouwen te winnen van de Kaatsheuvelse bewoners wordt op zaterdag 8 september een spetterende dansdag georganiseerd in Het Klavier. Op deze dag kunnen alle kinderen en jongeren met interesse in dans gratis deelnemen aan verschillende workshops. Binnenkort vindt u hierover meer informatie op www.kunstencentrumwaalwijk.nl en www.theaterinhetklavier.nl

Al aanmelden voor lessen kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen