Raadsleden zetten zich in tegen gaswinning in Loon op Zand

Foto: SGiL

Op vrijdagochtend 27 juli gaan de Loonse raadsleden Bart van Drunen (Voor Loon), Frank van Wel (VVD) en Peter Flohr (Pro3) actie voeren tegen de gaswinning in Loon op Zand.

Dit doen ze door het uitdelen van folders en posters op de markt in Loon op Zand en door het inzamelen van handtekeningen. Ze vinden het van groot belang dat de inwoners de petitie ondertekenen tegen de gaswinning. Op dit moment zijn er online al bijna 700 handtekeningen binnen.

  • KLIK HIER om de petitie te ondertekenen.
  • KLIK HIER om de Facebookpagina Stop gaswinning in Loon op Zand te liken

StopGasinLoon

De burgerinitiatiefgroep StopGasinLoon zoekt zoveel mogelijk steun onder de bevolking voor de petitie en de zienswijze tegen de plannen van het ministerie en het bedrijf Vermillion. Daardoor mag er nog tot 2026 naar gas worden geboord en bovendien wordt het gebied uitgebreid.

Motie tegen

Betrokken gemeenten zoals Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk, de provincie, milieuorganisatie BMF en vele inwoners zijn fel tegen en gaan bezwaar maken. Een zienswijze indienen, kan nog tot 1 augustus. Met een motie heeft ook de Loonse raad onlangs unaniem zijn afkeuring uitgesproken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen