Samen sterk aan de Schelde

Afgelopen zaterdag was het feest op het Scheldeplein in Kaatsheuvel. De heropening van het pleintje aan de Schelde werd gevierd met alle genodigden en omwonenden.

Ruim een jaar geleden ontstond het initiatief om het plein voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 12 jaar ook attractief te maken. Het plein huisvestte al een glijbaan en een speelhuisje voor de allerjongste jeugd. Voor de oudere jeugd werd er een voetbalkooi geplaatst, maar de tussencategorie kende nog geen uitdaging op het plein.

Vaders en moeders staken de koppen bij elkaar en stelden een plan op met als doel: Spelenderwijs groeien in de wijk! De kartrekkers Diana Kroot en Irma Vesters zorgden voor steun vanuit de omwonenden, presenteerden het ontwikkelplan aan de gemeente Loon op Zand en zochten sponsoren voor de aanschaf van een gloednieuw speeltoestel en de verbetering van de groenvoorziening op en rondom het plein.

Ook de allerkleinsten hielpen mee aan de realisatie. Zo werden er armbandjes verkocht door de kinderen en had Aike Vesters de wens voor een tafeltennistafel in de wensboom gehangen tijdens tijdens het Anton Pieckfestijn. Hij werd eerder dit jaar verrast met de mededeling dat zijn wens uit zou komen. Nog meer motivatie om samen het speeltoestel te realiseren.

Sponsoren werden gevonden door de initiatiefneemsters. Zo droegen Lidl, Rabobank de Langstraat, Creatief op Locatie, Contour de Twern én de Gemeente Loon op Zand bij aan het financiële plaatje voor de aanschaf. In de tussentijd werden de pingpongtafel, mogelijk gemaakt door Incudem, en het speeltoestel door firma de Boer geplaatst.

Een goede reden voor een geweldig feest dus. De bewoners en genodigden werden welkom geheten onder het genot van een heerlijke cake en een kop koffie. Mendy de Beer opende het feest met een terugblik op de samenwerking tussen de bewoners, de sponsoren én de gemeente die allemaal hun steentje bij droegen.

Vervolgens sprak wethouder Gerard Bruijniks de lovende woorden hoe dit initiatief als voorbeeld geldt voor de gemeenschap. De samenwerking, de betrokkenheid en de ondersteuning van de gemeenschap zijn de ingrediënten voor dit geweldige resultaat. Ook de wethouder had een cadeau voor Aike en de pingpongtafel. Twee dozen professionele pingpongballen om de jeugd te prikkelen en te stimuleren om buiten te spelen.

De pingpongtafel, door de wens van Aike, werd geschonken door de firma Incudem. Jim en Daan van Incudem wensten alle aanwezigen veel plezier en loofden eveneens de betrokkenheid van alle initiatiefnemers. Carola Geerts van Rabobank de Langstraat overhandigde de cheque voor het plan en prees ook de geweldige samenhang onder de bewoners en alle partijen.

Het feest werd muzikaal ondersteund door een fantastisch optreden van onze mistery guest: Thom Craane. Vroeger als kleine jongen speelde hij ook op het plein aan de Schelde en haalde zijn herinneringen op. Thom Craane bracht een geweldig optreden ten gehore en bracht de opening in beweging. Van polonaise tot en met een duet met zijn kleinste grote fan: Aike Vesters. Na het optreden van Thom werd er nog gezellig na geborreld en werd de heropening afgesloten.

Wij danken alle aanwezigen, sponsoren, Thom Craane en crew en onze initiatiefnemers voor de realisatie van ons doel: Spelenderwijs groeien in de wijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen