Student neemt afstudeerfilm op in Kaatsheuvel

Foto: Toon Donders

Toon Donders, student Film, aan het AKV St. Joost in Breda heeft als locatie voor zijn afstudeerproject gekozen voor Theaterzaal van Het Klavier aan het Anton Pieckplein te Kaatsheuvel.

Het AKV St. Joost is een HBO opleiding waar Toon hoopt, na 4 jaar, met deze afstudeerfilm zijn diploma te behalen. Dat Toon deze opleiding is gaan doen komt waarschijnlijk mede omdat hij zelf een groot filmfanaat is wat hij van thuis heeft mee gekregen.

Toon heeft gekozen voor deze theaterzaal vanwege de professionele uitstraling en het goede gevoel dat hij in deze zaal kreeg. Dit alles na een tip van een goede vriend en neef Joost Bosmans. Toen eenmaal deze keuze was gemaakt kon Toon aan de slag om alle vergunningen binnen te halen om de opnames zo realistische mogelijk te maken in de theaterzaal en in de buurt van Het Klavier.
Na een oproep gelezen te hebben via facebook voor figuranten en de werktitel was mijn nieuwsgierigheid gewekt.

Zaterdagmiddag 28 april in de theaterzaal van Het Klavier was Toon Donders met een aantal mede studenten en figuranten druk in weer met de opnames. Ook bekende van de stageplaatsen waar Toon ervaring heeft opgedaan verleende hun medewerking. Een filmset waar het enthousiasme en gedrevenheid van afspatte. Dat de crew serieus bezig was, was te zien aan de veiligheid die zij bij de opnames in acht namen. De hele set van figuranten en crew was ’s morgens al om 08.00 uur aan het werk.

Zaterdagavond bij de buitenopnames was er nog steeds het enthousiasme en gedrevenheid dat oversloeg op de figuranten en die ondanks de kou de crew en Toon bleven ondersteunen tot dik na 21.00 uur. De avondopnames waren wel spectaculair met de aanwezigheid van de politie met hun auto met zwaailicht en de vele rook die werd geproduceerd in de Marktstraat. Om geen verkeer door de opnames te laten rijden werd regelmatig het verkeer even stil gezet om er een geslaagde opnamen van te maken. Respect voor de verkeersdeelnemers die daar gehoor aan gaven. Super dat dit kan in Kaatsheuvel. Zondagmorgen werden de opnames voortgezet in de theaterzaal van Het Klavier aanvang wederom 08.00 uur.

Het was een hele beleving voor sommigen figuranten omdat zij geen idee hadden hoeveel werk er komt kijken voor het maken van een film. Na vier dagen intensief filmen is er door de schrijver en regisseur nog veel werk te verzetten voor hij in juni zijn werk kan laten zien aan de jury op het AKV St. Joost.

De werktitel “De aanslag” die Toon heeft gekozen wordt een film over angst voor de dood. In deze film wordt Anna gevolgd wanneer zij slachtoffer wordt van een terroristische aanslag en moet zien te overleven. Het enige dat telt is overleven maar hoe overwin je de doodsangst? Een meeslepende en heftige film waar na alle opnames voor zijn afstuderen een film van 20 minuten uit moeten rollen.
Toon is dan ook erg blij dat hij hier in Het Klavier en op straat in Kaatsheuvel de mogelijkheid heeft gekregen deze opnames te kunnen en mogen maken. Hij hoopt dan ook deze film op diverse Nederlandse film festivals te mogen draaien en dat er mensen zijn die hem een kans willen geven in de filmwereld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen