Doelpalenproject een leuke activiteit voor kinderen uit groep 7 en 8

Foto:

Op woensdag 4 april startte het Doelpalenproject op het Prins Mauritsplein te Kaatsheuvel voor kinderen uit groep 7 en 8. Dit project is opgezet door jongerenwerkers van R-Newt met als doel kinderen op een leuke manier in aanraking met sport en beweging brengen en sociale vaardigheden aan te leren.

De kinderen die aanwezig waren, vonden het heerlijk om sportief bezig te zijn in de buitenlucht. Lekker voetballen samen met vrienden en/of vriendinnen, muziek tijdens de wedstrijden, drinken in de rust, kortom een groot voetbalfeest! Met ongeveer 12 kinderen begon op 4 april de strijd van twee teams in de vorm van een minitoernooi. Het winnende team ontving heuse medailles. Woensdagmiddag 11 april waren er ongeveer 14 kinderen die zich splitsen in team Arsenal en team Manchester. Er werden 4 wedstrijden gespeeld waarin team Arsenal toch duidelijk de betere was. Vandaag, 18 april, waren er nog meer kinderen actief met dank aam het mooie weer.

Respect staat tijdens de activiteit hoog in het vaandel en is belangrijker dan winnen. De kinderen dan ook erg bewust van. Voor de wedstrijd van start gaat geven zij elkaar netjes de hand, tijdens de wedstrijden helpen zij elkaar omhoog nadat iemand gevallen is en ze spreken elkaar aan op ongewenst gedrag. De samenstelling van de teams mogen de kinderen op de dag zelf bepalen en daarbij mogen zij ook een team naam verzinnen. Dit vinden de kinderen ook erg leuk om te doen en zijn dan ook vaak geneigd om hun favoriete team te kiezen en kunnen voor die dag ook even in de voetsporen staan van hun favoriete idool. Aan het einde van de activiteit word er ook een dag winnaar bekend gemaakt. Elke week krijgen teams weer de kans om opnieuw te bewijzen dat zij de beste zijn!

Op de volgende woensdagen kan er nog gevoetbald worden op het mooie veld van het Prins Mauritsplein: 9 mei, 23 mei en 30 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur. Jongens en meiden uit de groepen 7 en 8 zijn van harte welkom om mee te doen. Deelname is gratis. Tussen 13.45 en 14.00 uur worden de kinderen verwacht zodat de teams ingedeeld kunnen worden. Voor de kinderen wordt ook aan drinken en wat lekkers gedacht om de energie op peil te houden. Ook voor de aanmoedigende ouders is er koffie of thee aanwezig.
De kinderen worden begeleid door minimaal 2 medewerkers van R-Newt en een aantal vrijwilligers. De medewerkers zijn Caroline Vromans en/of Rick Fonteijn en stagiaire Niels, de vrijwilligers vanuit ContourdeTwern zijn Cor en Huub, Angelina en Remco vrijwilligers vanuit R.k.v.v. Berkdijk.

R-Newt is het jongerenwerk van ContourdeTwern. Bij de verschillende jongerenwerkers kun je terecht als je je talenten wilt ontwikkelen of activiteiten voor jongeren wilt organiseren . Zij zetten zich in om contacten te maken op straat, op school, in de verschillende jongerencentra en in de buurt. Het jongerenwerk bied o.a. ondersteuning aan jongeren met diverse vraagstukken, zoals samen organiseren van activiteiten, huiswerkbegeleiding, verslaving, pesten, etc.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen