Carnaval duurt in Waspik zes dagen

Foto: Waspik got talent

WASPIK – De naam Stichting Jeugdcarnaval Waspik kan suggereren dat het tijdens carnaval in Waspik alleen maar om de jeugd gaat. Niets is minder waar.

Carnaval begint vrijdag in Waspik namelijk met een bonte seniorenavond in zorgcentrum De Stroming. Dit alles wel onder toeziend oog van de 10-jarige regerend Prinses Maon d’n 1e van Maoneblussersland en haar jeugdige Raad van Elf.

Stichting Jeugdcarnaval Waspik organiseert dit jaar voor de 51e keer de activiteiten tijdens carnaval in Maoneblusserslaand. Het 10-koppig bestuur is al jaren op zoek naar de rand als het gaat om activiteiten. ”We hebben ieder jaar een aantal vaste onderdelen binnen ons programma”, vertelt bestuurslid Mark van den Born. ”De basis staat garant voor veel plezier voor jong en oud, maar we proberen ieder jaar toch vernieuwd te blijven. Daarom hebben we drie jaar geleden in samenwerking met zorgcentrum De Stroming voor de eerste keer een carnavalsavond voor senioren gehouden. Het werd een groot succes. Die avond krijgt dit jaar daarom zeker weer een vervolg.”

Om nog meer activiteiten ingepland te krijgen, is carnaval in Waspik dus met een dag uitgebreid. ”Ja, eigenlijk met twee dagen, want op woensdag na carnaval ruimen we met z’n allen Den Bolder op en ik mag wel stellen dat het feest dan nog even doorgaat. Carnaval duurt bij ons dus van vrijdag tot woensdag!”

Den Bolder is al vele jaren het thuishonk van de carnaval. Het biedt de stichting de mogelijkheid om meerdere activiteiten tegelijk te organiseren, waardoor zowel de jeugd als volwassenen aan hun trekken komen. Zo zijn er van zaterdag tot dinsdag iedere avond disco’s voor jeugd van groep 6 tot en met 15 jaar en disco’s voor jeugd en volwassenen vanaf 16 jaar. Erg leuk op de agenda is ’Waspik’s got Talent’ op zaterdagmiddag. Waarschijnlijk zullen zo’n twintig kinderen alleen, in groepjes of samen met hun ouders een act doen op het podium. Dat varieert van playback en dansen tot goocheltrucs.

Grootste activiteit in Waspik is zonder meer de optocht op zondagmiddag. Ruim dertig creaties trekken van Waspik-Boven naar Beneden als individueel, loopgroep of wagen. Zij laten zich dit jaar inspireren door het motto van het Waspiks carnaval: ’D’r op of d’r onder’.

Op maandag en dinsdag zijn er kindermiddagen in Den Bolder: Rinaldo’s Jeugdshow verzorgt een gevarieerde goochelshow en nieuw dit jaar is het Grote Confetti-Festijn op dinsdagmiddag. Carnaval wordt traditioneel afgesloten met een lampionnenoptocht en de verbranding van de maan. Dan zal Prinses Maon d’n 1e van Maoneblusserslaand het motto van carnaval 2019 bekendmaken.

Het complete programma van het Waspikse carnaval is te vinden op www.carnavalwaspik.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen