Drie personen vrijwillige brandweer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op zaterdagavond 27 januari reikte burgemeester Hanne van Aart Koninklijke onderscheidingen uit aan mevrouw W.B.F.M. Oosterwaal-Laros, mevrouw E.C.M. Weijtmans-Hendrikx en de heer M.A.M. Hamers. Ze zijn alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens het officiële gedeelte van de jaarbijeenkomst van de vrijwillige brandweer Loon op Zand in de raadzaal van Het Klavier, Anton Pieckplein 1 te Kaatsheuvel.

Mevrouw Wienet Oosterwaal – Laros (54), woonachtig in Kaatsheuvel, is ruim 21 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer Loon op Zand. Op 1 mei 1996 werd mevrouw Oosterwaal benoemd tot aspirant brandwacht bij de vrijwillige brandweer Loon op Zand. Binnen een aantal jaar werden de gewenste diploma’s behaald en in 2001 werd zij bevorderd tot hoofdbrandwacht. Haar persoonlijke voorkeur ging uit naar het begeleiden van nieuwe mensen voor de brandweer en in 2002 behaalde zij hiervoor het diploma ‘instructeur’. Daarnaast was zij aangesteld als brandweerchauffeur. Per 1 januari 2018 heeft mevrouw Oosterwaal haar dienstverband met de vrijwillige brandweer na ruim 21 jaar beëindigd.

Mevrouw Elly Weijtmans – Hendrikx (56), woonachtig in Loon op Zand, is ruim 30 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer Loon op Zand. Zij werd op 1 juli 1987 aangesteld als aspirant brandwacht bij de vrijwillige brandweer Loon op Zand. Ook zij behaalde de noodzakelijke diploma’s en de bevorderingen volgden zich snel op. In 1998 werd zij benoemd tot onderbrandmeester / bevelvoerder. Vanaf dat moment vervulde zij een leidinggevende rol bij allerlei incidenten. In 2003 werd zij eerste aanspreekpunt voor het korps Loon op Zand met als gevolg dat zij werd bevorderd tot brandmeester. In 2008 werd zij teamleider van de post Loon op Zand. Na ruim 30 jaar lidmaatschap van de vrijwillige brandweer Loon op Zand beëindigde ook zij per 1 januari 2018 haar brandweerloopbaan.

De heer Tini Hamers (64), woonachtig in Kaatsheuvel, is ruim 43 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer Loon op Zand. In 1974 werd de heer Hamers benoemd in de rang van brandwacht bij de vrijwillige brandweer Loon op Zand. Hij volgde diverse brandweeropleidingen. De opleidingen adembeschermende middelen, brandwacht 2e en 1e klasse, EHBO, reanimatie en pompbediener maakten hem snel tot een allround brandweerman die voor uiteenlopende taakgebieden inzetbaar was. Bij het bereiken van de 55-jarige leeftijd werd besloten zijn lidmaatschap met 1 jaar te verlengen, wat werd herhaald tot 2018. Per 1 januari 2018 heeft ook de heer Hamers zijn dienstverband bij de vrijwillige brandweer na ruim 43 jaar beëindigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen