Santa Run Venloene

Foto: Maasduinen

Op vrijdagmorgen 22 december kwamen de kinderen van basisschool De Lage Weijkens een sponsorloop doen voor goede doelen van Serious Request en hun nieuwe schoolplein.

Dit deden ze verkleed als kerstman/kerstvrouw met alle kinderen van de school… een echte SANTA-RUN. Kinderen die eerst aangaven dat zij niet mee konden lopen vanwege pijn aan de knie, besloten toch mee te doen toen zij hoorden dat de Santa Run via het Marktplein in Venloene werd gelopen.

De route ging via de ingang van de Venloene, over het Marktplein en via de achterdeur weer naar buiten. De oudsten een groter rondje dan de kleinsten. Elk kind liep minimaal 5 rondjes maar onder de aanmoediging van de bewoners en het personeel werden het een paar rondjes extra! De bewoners genoten van de kinderen die voorbij kwamen gerend, door enkele bewoners werd vol trots verteld dat ook de kleinkinderen mee liepen.

Tijdens de Santa Run liepen de kinderen spontaan naar de bewoners toe om een high five te geven, wat natuurlijk leuke reacties opleverden onder de bewoners. Ook peuters die de kinderen voorbij hun peuterzaal zagen rennen werden enthousiast wilden mee doen. Samen met hun begeleidsters kwamen de peuters met hun rode kerstmuts Venloene binnen lopen. Na de laatste Run werd er samen met de bewoners en de leerkrachten van de Lage Weijkens geconcludeerd: ‘Een geslaagde activiteit en voor herhaling vatbaar’!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen