Netwerkbijeenkomst Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen druk bezocht

Foto: IVN

Op maandag 4 december vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van betrokken partijen rondom Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen plaats. Gastheren en –vrouwen (voornamelijk recreatie en horecaondernemers die gevestigd zijn in en rondom het nationaal park), gidsen en partners waren in grote getale aanwezig.

Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst werden de gastheren- en vrouwen bijgepraat over de nieuwste ontwikkelen in het gebied, zodat zij de meest recente en juiste informatie aan hun gasten kunnen geven. Halverwege de bijeenkomst sloten ook de gidsen van het nationaal park aan, waarvan er een aantal een speciale oorkonde ontvingen omdat zij maar liefst 20 jaar gids zijn voor het nationaal park.

Grote betrokkenheid

“De goede opkomst toont een grote betrokkenheid aan bij het gebied”, aldus Jeffrey Raymakers, vanuit IVN Brabant coördinator educatie en communicatie voor het nationaal park. “En natuurlijk wordt op zo’n bijeenkomst ook onderling informatie uitgewisseld zodat ondernemers en vrijwilligers elkaar nog beter weten te vinden”. Na een informatieve gedeelte stond een excursie door natuurgebied De Brand op het programma. In dit zuidelijke deel van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen zijn onlangs werkzaamheden afgerond om de verdroging en verrijking van het gebied te stoppen. Een belangrijke mijlpaal is bereikt met de omleiding van het water uit de waterzuivering te Tilburg-Noord langs het gebied af.

Uitreiking certificaten 20 jaar gids

Na de excursie werden tijdens een feestelijke borrel de gidsen die al 10 of 20 jaar gids zijn voor het nationaal park in het zonnetje gezet door Kees Grootswagers, voorzitter van de stuurgroep van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Jubilaris en duingids Jan Fonken vertelt: “ik ben ooit in 1990 begonnen als gids bij IVN Oisterwijk en toen ik na zes jaar een advertentie zag waarin duingidsen werden gevraagd heb ik meteen gereageerd. Ik vind het leuk om te gidsen voor De Loonse en Drunense Duinen omdat er veel bezoekers vanuit de rest van Nederland komen die het gebied niet kennen. Zij zijn vaak verrast door de informatie die ze krijgen en wat ze over het gebied ontdekken. Dat maakt het leuk en interactief”.

Meer informatie over het Nationaal Park

Meer informatie over Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en mogelijkheden voor excursies onder leiding van een ervaren gids, zijn te vinden op www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen