Burgemeester Wim Luijendijk ontvangt gouden erepenning bij afscheid van gemeente Loon op Zand

Op vrijdag 10 november namen de inwoners van de gemeente Loon op Zand, en vele andere genodigden, afscheid van burgemeester Wim Luijendijk.

  • Bekijk hier alle 165 foto’s

Omstreeks 14.00 uur werd de burgemeester thuis onthaald door de Gildenbonden en door buurtbewoners van het Multatulihof. Hierna vertrok de burgemeester in een open VW Kever naar het Anton Pieckplein.

Op het plein werd de burgemeester opgewacht door de vele genodigden en kreeg hij, als eredeken van het gilde, het zilveren schild van St. Ambrosius. Na een rondgang over de weekmarkt begon het officiële gedeelte in het Klavier. Daar ontving Wim Luijendijk een gouden erepenning, de hoogste gemeentelijke onderscheiding. Hij werd bedankt voor zijn grote verdiensten als burgemeester van Loon op Zand. Wethouder Gerard Bruijniks prees zijn grote bestuurlijke kwaliteiten en zijn menselijke kant. ,,We hopen je nog vaak tegen te komen en sluiten je voor de eeuwigheid in ons hart.”

De burgemeester sprak de aanwezigen in de theaterzaal toe over de hechte band die in de afgelopen negen jaar is ontstaan. ,,Ik voel me heel erg verbonden met Loon op Zand. Het zal niet meevallen, omdat ik hier ook blijf wonen, om nu toch een beetje afstand te nemen van de gemeente en de gemeenschap.”

Wim Luijendijk

In oktober van 2008 werd Wim Luijendijk waarnemend burgemeester van Loon op Zand ter tijdelijke vervanging van de zieke Ria van Hoek-Martens. Vanwege die ziekte zou ze niet meer terugkomen en in april 2010 werd Luijendijk in Loon op Zand per Koninklijk Besluit benoemd tot burgemeester. Op 15 november gaat Luijendijk officieel met pensioen. Hanne van Aart is zijn opvolger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen