150.000e basisschoolleerling bezoekt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Foto: IVN

Op woensdagochtend 25 oktober bezocht groep 1/2 van basisschool De Wichelroede uit Udenhout Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in het kader van het scholenprogramma ‘Takkenhoedjes’.

In deze klas enthousiaste kinderen bevond zich de maar liefst 150.000e basisschoolleerling die meedoet met een scholenprogramma sinds de oprichting van het nationaal park. Een mijlpaal die natuurlijk gevierd moest worden samen met de kinderen, de leerkracht, enkele ouders en de betrokken partijen bij deze educatieve programma’s.

Een berg met een hoedje op!

De feestelijke ochtend begon met het voorlezen van het gedicht ‘Takkenhoedjes’ door Kees Grootswagers, voorzitter van het Nationaal Park. Daarna versierden de kinderen samen een ‘takkenhoedje’. Een takkenhoedje is een eikenboom, waarvan de stam helemaal is ingestoven in een zandduin, waardoor alleen de kruin nog boven het zand uitsteken. Na de officiële viering vervolgden de kinderen met hun leerkracht en gids het reguliere Takkenhoedjesprogramma. Een leuke vorm van natuureducatie voor de allerkleinsten, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van gedichten. De scholenprogramma’s in De Loonse en Drunense Duinen worden mede mogelijk gemaakt door Regio Hart van Brabant, Stuurgroep Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en de medewerking van Natuurmonumenten en Brabants Landschap.

Educatie in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

IVN (Instituut voor Natuureducatie) verzorgt namens het Nationaal Park educatie in de vorm van scholenprogramma’s, gericht op groep 1 t/m 8 van de basisscholen rondom het park, maar ook daarbuiten. “IVN brengt de natuur in de harten van mensen. Door kinderen een onvergetelijke ervaring in natuur en het nationaal park in het bijzonder te bezorgen, zorgen we ook voor behoud van natuur in de toekomst,” aldus Jeffrey Raymakers, Coördinator Communicatie en Educatie Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen