Kinderen De Vaert blij met zebrapad

Foto: De Vaert

Afgelopen herfstvakantie is er rondom basisschool De Vaert volop gewerkt aan de weg. Er zijn flink wat aanpassingen gedaan om schoolgaande kinderen veiliger naar school te laten gaan.

Er is een zebrapad aangelegd op de Van Heeswijkstraat en er zijn flink wat kleurige verkeerspalen geplaatst om automobilisten erop te wijzen dat ze bij een ‘schoolzone’ rijden. Ook zijn er paaltjes geplaatst op de stoepen zodat (groot)ouders niet meer fout kunnen parkeren. De kinderen en de school zijn blij dat de ‘schoolzone’ nu veiliger is gemaakt en openen samen op feestelijke wijze het ‘zebrapad’ in de Van Heeswijkstraat op woensdagochtend 1 november.

Rode kaarten geen effect

De school vond de aanpassingen in de buurt hard nodig en trok al diverse keren aan de noodklok na zelf diverse maatregelen te hebben getroffen richting ouders en passanten. “Spandoeken ophangen, uitdelen van ‘rode kaarten’, eigen verkeersregelaars regelen en zelfs het laten rondlopen van parkeerhandhavers. Het had weinig tot geen effect.”, aldus Rob Rijken, directeur van basisschool De Vaert. “We zijn heel blij met de nieuwe situatie en hopen dat weggebruikers zoveel mogelijk rekening houden met onze schoolgaande kinderen.”

Hardrijders en foutparkeerders

De verkeerssituatie bij de Kaatsheuvelse basisschool was al jaren een doorn in het oog van de school, ouders en kinderen. De Van Heeswijkstraat, op piektijden een erg drukke straat met veel hardrijders, had geen veilige oversteek en de aangrenzende Burgemeester Verheijenlaan was tijdens de openings- en sluitingstijden van de school bezaaid met geparkeerde auto’s op en naast stoepen en opritten. Kortom dat er een noodsignaal werd afgegeven door de school was niet verrassend. Vorig jaar gaf de gemeente Loon op Zand al aan stappen te gaan ondernemen. Afgelopen week kwam het er dan eindelijk van. De school is zo blij met de verkeersaanpassingen dat het zebrapad feestelijk wordt geopend door leerlingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen