Nieuwjaarsconcert Harmonie Kaatsheuvel

Foto: Harmonie Kaatsheuvel

Alle geledingen binnen Harmonie Kaatsheuvel presenteren zich zondagmiddag in de theaterzaal van Het Klavier tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert. Aanvang is om 13.00 uur.

Het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Kaatsheuvel is al jarenlang dé gelegenheid bij uitstek om de muzikale barometer van de harmonie af te lezen. En voor iedereen die op een of andere manier de harmonie een warm hart toedraagt en de verrichtingen volgt is het steeds weer bijzonder te kunnen constateren dat in het kwetsbare landschap van de symfonische blaasmuziek de Kaatsheuvelse muziekvereniging een uitzonderingspositie inneemt.

De harmonie groeit en bloeit hetgeen door eigen ogen en oren wordt bevestigd tijdens het Nieuwjaarsconcert aanstaande zondag. De Muziekbende waar in het aller prilste begin de algemene muzikale vorming gestalte krijgt, waar de kinderen de eerste muzieknoten leren en kennis maken met de verschillende instrumenten, betreedt voor het eerst het podium met zang, dans en muziekspel op Minions.

De aanwas van nieuwe muzikanten bewijst zich in de twee aspirantenorkesten die Harmonie Kaatsheuvel rijk is. Het zijn de revenuen van enerzijds de eigen professionele muziekopleiding en anderzijds de inspanningen van workshops op de basisscholen. Vanuit de Kaatsheuvelse Harmonie wordt het project ‘Muziek in de klas’ waarvan koningin Maxima ambassadeur is, ondersteund en begeleid. Anne Peters en Marloes Maas zijn de dragende krachten van de aspirantenorkesten die op verschillend muzikaal niveau spelen, maar tegelijk aanvullend op elkaar zijn . Tijdens het Nieuwjaarsconcert laten de jeugdige muzikantjes zien hoe snel het kan gaan als je eenmaal samen muziek gaat maken onder bekwame leiding.

Het enthousiasme waarmee vooral de jeugd binnen harmonie Kaatsheuvel aan de weg timmert wordt tijdens het Nieuwjaarsconcert met name uitgedragen door de slagwerkgroep die onder leiding van Demos Horn verrassende impulsen heeft gekregen. Met Bono Sound, Cafe Frappé en Groover wordt de brede opleiding muzikaal gestalte gegeven. Als laatste voor de pauze is het podium voor het Midden Orkest onder leiding van Carlo Bergmans. Het orkest is een belangrijke kweekvijver voor het Groot Harmonie Orkest en met zijn lichte repertoire een warm bad voor menig jeugdig muzikant. De programmakeuze voor het Nieuwjaarsconcert maakt de uitverkochte theaterzaal van Het Klavier hiervan deelgenoot met nummers als Baby Elephant Walk, Dance with wolves, How to train your dragon, Blue ridge saga en Uptown Funk.

Het bondsconcours heeft het Groot Harmonie Orkest maandenlang in zijn greep gehouden met een vette eerste prijs als beloning. Voor wie de concourswerken heeft moeten missen speelt het Groot Harmonie Orkest na de pauze nog één keer The Legend of Maracaibo en Goddes of Fire. Vervolgens wordt met Jig, Malaguena en de mars Arsenal een mooi muzikaal jaar afgesloten.

Tijdens de afterparty Bij Anton is het feestelijke slot van het Nieuwjaarstreffen voor De Kromme Noten, die precies een week later op vrijdag en zaterdag weer de muzikale omlijsting verzorgen bij het tonpraters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen