Thom Craane in Concert, een droom gaat in vervulling

Zaterdag 1 oktober zal er een droom uitkomen voor Thom Craane. Hij gaat een groot meezingconcert geven in Sporthal de Werft in Kaatsheuvel. Met live band Mother’s Disaster zal hij het dak eraf gaan knallen!

ThomCraan_FlashMonkey_Polonaise

Zijn droom begon een kleine 10 jaar terug. Zijn lokale held, Rob Grijsbach, gaf elk jaar een groot concert in de Werft in Kaatsheuvel. Thom was daar elk jaar bij en fantaseerde over hoe zijn eigen concert eruit zou gaan zien. “Ik was in die tijd nog helemaal niet bezig met zingen”, aldus Thom Craane. Een paar jaar later zong Thom voor de eerste keer voor publiek: op de verjaardag van een beste vriendin. “Na dat optreden kwamen er wat meer aanvragen, maar bleef het nog vrij rustig. Toen ik in 2012 mijn eerste single uitbracht kwamen er steeds meer optredens bij”.

Nadat hij de jaren daarna een aantal nummers uitbracht zoals Watje, Zou Willen Weten, Nobody is Perfect en Ik was effetjes d’r naam kwijt kwam zijn geluidsman vorig jaar met een idee. “Vorig jaar augustus vroeg mijn geluidsman mij wat mijn droom was. Natuurlijk dacht ik meteen aan een concert. De reactie van mijn geluidsman was: ‘Dan gaan we dat toch gewoon doen’”. En zo geschiedde. Twee weken later zat er een heel team bij elkaar om te brainstormen. “Ik wilde graag een groot meezingconcert geven met nummers van vroeger tot nu, iets wat je alleen ziet bij bijvoorbeeld Vrienden van Amstel Live en de Toppers”.
Een paar weken later zat Thom met bandleider Pierre van Wanrooij om de tafel om de nummers bij elkaar te zoeken. Dat was geen gemakkelijke klus: “Er zijn zulke mooie nummers gemaakt, dat het lastig is daar een keuze uit te maken. Uiteindelijk hebben we een mix gemaakt van Clouseau tot André Hazes en van Boudewijn de Groot tot K3”. Volgens Craane is er voor iedereen wat wils. “Mensen zullen verbaasd zijn over de hoeveelheid nummers die ze mee kunnen zingen”. Buiten Thom Craane zullen er ook nog gastartiesten optreden zoals: Jeroen van Zelst, Randy Watzeels, Rob Grijsbach, Jeroen van Wanrooij en de PartyfrieX.

Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 1 oktober in Sporthal de Werft in Kaatsheuvel. De deur gaat open om 19:00 uur. Kaarten kun je kopen via www.thomcraane.nl/inconcert of bij ‘Bij Anton’ in het Klavier in Kaatsheuvel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen