Biowalking in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Foto: IVN

Diabetesvereniging Nederland (DVN) en Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), hebben de handen in één geslagen. Met de organisatie van IVN Biowalking, wandelingen voor mensen met diabetes, krijgt de positieve uitwerking van bewegen en natuur op de gezondheid concreet vorm.

Deze beweegactiviteiten worden begeleid door een gids van het nationaal park in samenwerking met een DVN ervaringsdeskundige. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen worden dit najaar nog drie wandelingen georganiseerd. De eerste start op 24 september vanuit Café De Rustende Jager in Biezenmortel.

‘Groen’ en gezondheid
Bewegen is voor mensen met diabetes een belangrijke vorm van zelfzorg. Diabetes is immers een typische doe-het-zelf-ziekte. Met bewegen kan iemand met diabetes de kans op kwalijke gevolgen van diabetes beperken. Samen met anderen bewegen biedt bovendien de mogelijkheid tot ervaringsuitwisseling en gezelligheid. De unieke natuurbeleving samen met de natuurgids maakt de wandeling zeer speciaal. DVN en IVN zorgen ervoor dat naast de gids ook een DVN ervaringsdeskundige aanwezig is om vragen over diabetes te kunnen beantwoorden. Voorafgaande aan en na afloop van de wandeling worden de bloedglucosewaarden gemeten. Deelnemers kunnen daardoor zelf ervaren wat bewegen in positieve zin doet voor het lichaam.

Meer informatie en aanmelden
De drie wandelingen die in het najaar plaatsvinden zijn de laatste van een serie van zeven wandelingen. Wandelaars kunnen nog meelopen op 24 september (Biezenmortel), 29 oktober (Kaatsheuvel) en/of 26 november (Loon op Zand). De wandelingen zijn gratis voor DVN leden en 3 euro per wandeling voor niet-DVN leden. Dit is incl. koffie/thee. Voor startlocaties en aanmelden zie www.biowalking.nl of op www.dvn.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen