BN’ers lezen voor in de Efteling op 10 en 11 september

Aanstaand weekend lezen vier Bekende Nederlanders voor in attractiepark de Efteling. Zij doen dat op uitnodiging van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. Zaterdag 10 september lezen Dolores de Leeuwin en Jochem van Gelder voor, zondag 11 september zijn Klaas van Kruistum en Froukje de Both aan de beurt.

Het voorlezen gebeurt in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Stichting Lezen & Schrijven stimuleert (voor)lezen omdat het laaggeletterdheid voorkomt. 14% van alle kinderen in Nederland loopt het risico om later laaggeletterd te worden, omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Ook de Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Daarom werken beide organisaties vanaf 5 september vier weken lang samen, met leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen.

Programma op zaterdag 10 september:
13.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’
Aansluitend Dolores de Leeuwin (bekend van Het Klokhuis en Knoop in je Zakdoek)
15.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’
Aansluitend Jochem van Gelder (bekend van o.a. Praatjesmakers)

Programma op zondag 11 september:
13.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’
Aansluitend Klaas van Kruistum (bekend van Zapp Live en Wie is de Mol)
15.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’
Aansluitend Froukje de Both (bekend van o.a. TV Makelaar: Mission Impossible)

Ook in de weekenden 17 en 18, 24 en 25 september en op 1 en 2 oktober, lezen verschillende bekende Nederlanders voor in het Sprookjesbos. Meer informatie is te vinden op www.efteling.com/voorleesweekenden

Speciale parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar’
Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke parkshow gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak smoesjes verzint als hij moet voorlezen op ‘Sprookjes Voorleesdag’. De Sprookjessprokkelaar weet raad.

Betoverende Taalboekjes
Aan de bezoekers van de Efteling wordt in deze vier weken een speciaal Taalboekje uitgedeeld met taalspelletjes en een speurtocht in het Sprookjesbos.

Voorlezen, een wereld van verschil
Reizen met het openbaar vervoer. Lezen van medicijnvoorschriften of ondertitels. Schrijven van een sollicitatiebrief. Dit is niet vanzelfsprekend voor de 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. Mensen die beter leren lezen, schrijven en rekenen hebben een grotere kans op een gezond en gelukkig leven. Zij zelf én hun kinderen. Want als een kind voorgelezen wordt, dan maakt dat een wereld van verschil voor de ontwikkeling. Een kind dat minimaal 15 minuten per dag wordt voorgelezen, hoort 55 keer zoveel woorden als een kind dat niet wordt voorgelezen. Dat leidt tot een grotere woordenschat, wat de schoolprestaties ten goede komt. Regelmatig lezen voorkomt laaggeletterdheid, prikkelt de fantasie en stimuleert verbinding tussen ouders en kinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen