Eerste hulp bij coronamaatregelen

Foto: Pixabay

Op een webinar op woensdagmiddag 24 november kunnen verenigingen, vrijwilligers en ondernemers zich van 15.30 tot 17.00 uur laten bijpraten over de regels zoals ze gelden voor coronatoegangsbewijzen, mondkapjes en afstand houden. Een adviseur van ‘Agressietrainers’, Bas van der Steen, geeft uitleg over hoe je de gemoederen aan de deur bedaard kunt houden. Daarnaast wil de gemeente horen wat webinardeelnemers nodig hebben om deze tijden door te komen.

Wethouder sport, economie en vrijwilligersbeleid Suzan Mandemakers nodigt de mensen uit massaal deel te nemen. “We gaan niet alleen vertellen over het ‘wat’ en over het ‘hoe’. We willen ook van u horen wat u nodig hebt.” Ze begrijpt het als verenigingen en horecaondernemers balen van de extra verplichtingen waaraan ze zich ineens te houden hebben. “We kunnen niet zeggen ‘Joh, laat die regels maar zitten’. We kunnen je wel vertellen hoe je er goed en met het minste gedoe aan voldoet.”

Daarnaast willen de wethouder en haar beleidsmedewerkers graag horen wat ondernemers en verenigingen aan hulp en bijstand nodig hebben. “Wij kunnen op Het Klavier wel gaan zitten denken dat we het allemaal wel lekker aan het doen zijn. Maar beschouw dit webinar ook als een uitgestoken hand, als een uitnodiging ons te vertellen wat je nodig hebt. Dan kunnen we elkaar verder helpen.”

Discussie

Ze hoopt dat de bijeenkomst niet wordt aangegrepen om nut en noodzaak van de maatregelen zelf ter discussie te stellen. “Als jonge moeder weet ik alleen het hoogstnodige over immunisatie en wat ik weet over virussen en epidemieën haal ik uit de krant. Onze veiligheidsadviseur noch de agressie­trainer zijn viroloog. Ons wordt opgelegd op de navolging van de maatregelen toe te zien en dat doen we dan ook naar eer en geweten. Voor het beleid zelf moet je in Den Haag zijn.”

Wie aan het webinar wil deelnemen (woensdag 24 november, aanvang 15.30 uur) kan de link voor de MS Teams-vergadering aanvragen bij veiligheidsadviseur Martijn Verstappen..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen