Zilveren erespeld voor Frans van Dongen van Koninklijke Sophia’s Vereeniging

Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen

LOON OP ZAND  – Bij een feestelijke bijeenkomst in de Wetering kreeg Frans van Dongen de zilveren erespeld van de gemeente Loon op Zand uitgereikt. Burgemeester Hanne van Aart roemde daarbij de bijdrage die Van Dongen al veertig jaar levert aan het bestuur van de Koninklijke Sophia’s Vereeniging. “Mensen als u geven sjeu aan een samenleving, die moeten we eren.”

Er werden zaterdagavond maar liefst zestien jubilarissen van de muziekvereniging door Sophia’s zelf in het zonnetje gezet. Door corona was dat er de afgelopen anderhalf jaar nogal bij ingeschoten. Klap op de vuurpijl was de zilveren erespeld voor Van Dongen. De Vereeniging is vol lof over zijn verdiensten: “In de beginjaren maakte Frans deel uit van het jongerenbestuur”, vertelden ze de burgemeester. Vooral de drumband, sinds 1988 ‘Sophia’s Percussion Ensemble’ genoemd, kon zich in zijn belangstelling verheugen.

Burgemeester Van Aart memoreerde het vele werk dat Van Dongen in die jaren verrichte voor Sophia’s en in de gemeenschap. “U bent als jongeling binnengekomen in een bestuur dat toen nog vooral uit zeer ervaren bestuurders bestond. Iemand die zo binnenkomt, blijft ongetwijfeld iets jeugdigs behouden in zijn manier van doen en besturen. Ik vermoed zomaar dat de mensen in de vereniging uw ervaren visie nog heel lang niet zullen willen missen. Mensen als u geven sjeu aan een samenleving en in uw geval zorgde u ook nog voor muziek. Dat moeten we eren.”

Koninklijke Sophia’s Vereeniging

De Koninklijke Sophia’s Vereeniging bestaat uit verschillende muziekgezelschappen waaronder een percussiegroep, een opleidingsorkest en een symfonisch blaasorkest. De vereniging leverde in de 157 jaar van haar bestaan ontelbare muzikanten af en luisterde talloze bijzondere gelegenheden in de gemeente op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen