Dinsdagavond 28 september: Online-bijeenkomst Aardgasvrij wonen

Foto:

Op 28 september organiseert de gemeente Loon op Zand een online-bijeenkomst over aardgasvrij wonen. De bijeenkomst vindt plaats via Teams en is van 19.30 – 21.00 uur.

In het Klimaatakkoord van Parijs is afgesproken dat in 2050 alle gebouwen van het aardgas af zijn. Deze overgang naar andere duurzame energiebronnen vraagt veel van iedereen. We moeten daarom nu al in beweging komen. Daarvoor stelt de gemeente een ‘Transitievisie Warmte’ op. Hierin geven ze antwoorden op vragen als:

  • Welke betaalbare en duurzame alternatieven zijn er voor aardgas en welke onderzoeken we de komende jaren?
  • Hoe kunnen we energie besparen en woningen isoleren als belangrijke stap naar aardgasvrij?
  • Hoe komen we samen met inwoners, organisaties en bedrijven in beweging om aardgasvrij te worden en wat is daarvoor nodig?
  • Hoe gaan we stap voor stap en wijkgericht aan de slag om van aardgas over te stappen op andere duurzame energiebronnen?

Tijdens de avond vertelt de gemeente hoe ze aan deze visie werken en beantwoorden ze uw vragen. Uw reacties zijn belangrijk bij het opstellen van deze visie. Energie Collectief ECloZ en woningcorporatie Casade zijn ook aanwezig en vertellen over hun rol in energiebesparing en overstap naar aardgasvrij.

Aanmelden voor deze online-bijeenkomst?

Stuur een e-mail naar [email protected] onder vermelding van ‘Aanmelding Bijeenkomst Aardgasvrij wonen’. U ontvangt dan een link naar de bijeenkomst en een toelichting hoe u kunt deelnemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen