Vossenbergselaan en Beethovenstraat op de schop

Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen

KAATSHEUVEL – Met het in een groot gat laten zakken van een betonnen buis ging vrijdagochtend 10 september de herinrichting van de Vossenbergselaan en Beethovenstraat van start. Wethouder Gerard Bruijniks en omgevingsmanager Nathalie Verbraak van aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle namen samen deze taak op zich.

Door de buis loopt straks het hemelwater van het centrum van Kaatsheuvel naar de opvang in de Westwaard. Omwonenden kunnen hun eigen regenwaterafvoer aansluiten op deze zogenoemde ‘blauwe ader’. (Hier is informatie te vinden over een subsidieregeling.) Zo kunnen we stappen zetten tegen wateroverlast en verdroging, gevolgen van het veranderende klimaat

Verder krijgen de Vossenbergselaan en Beethovenstraat nieuwe groenvoorzieningen voor meer biodiversiteit. Het ontwerp is samen met omwonenden gemaakt, de ‘verbouwing’ moet in april 2022 klaar zijn.

Iedere dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur kunnen mensen met hun vragen en opmerkingen over de werkzaamheden terecht in de bouwkeet aan de Mozartstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen