Burgemeester Hanne van Aart onthult bankje voor 100-jarige mevrouw Broeders uit De Moer

Mevrouw Broeders
Mevrouw Broeders
Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen

DE MOER – Vandaag viert mevrouw Jo Broeders – Hamers uit de Moer haar 100ste verjaardag. Burgemeester Hanne van Aart feliciteerde haar vanmorgen en overhandigde haar een bankje ter gelegenheid van dit heuglijke feit.

Het bankje werd in het bijzijn van mevrouw Broeders onthuld op de kruising van de Zijstraat en de Middelstraat in de Moer, ter hoogte van de kerk tegenover partycentrum ’t Maoske.

Mevrouw Jo Broeders – Hamers werd op 5 maart 1921 geboren in Loon op Zand, op het Land van Kleef. Zij groeide op als boerendochter en trouwde in 1955 met Wim Broeders. Na hun bruiloft gingen zij in De Moer aan de Past. Kampstraat wonen en runden een boerderij. Het echtpaar kreeg drie dochters. Haar echtgenoot overleed in april 1987.

Mevrouw Broeders heeft vele jaren gezongen bij het koor St. Caecilia in De Moer en kaartte tot maart vorig jaar nog steeds iedere dinsdag in ’t Maoske. Deze activiteit mist zij zeer maar door de coronamaatregelen zijn de kaartbijeenkomsten nog niet toegestaan. Zij vermaakt zich nu met de puzzels uit de krant, leest veel en kijkt ’s avonds naar de TV.

Zij woont nog zelfstandig in een mantelzorgwoning bij haar dochter Paula en kookt nog iedere dag haar eigen maaltijd. Zij heeft negen kleinkinderen en haar derde achterkleinkind is op komst.

Burgemeester Hanne van Aart: “Het is heel bijzonder om de 100ste verjaardag van één van onze inwoners te vieren én mee te mogen maken. Het is voor mij als burgemeester de eerste keer en ik ben dan ook blij dat ik deze mevrouw in goede gezondheid mag ontmoeten. Ik wens haar nog vele, prachtige jaren in hopelijk goede gezondheid toe en dat haar familie nog met veel plezier mag genieten van deze moeder, oma en overgrootmoeder. En ik duim natuurlijk voor haar dat ze snel weer mag kaarten in ’t Maoske.”

Foto: Pix4Profs / Jules van Iperen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen