College stelt visie vast voor woningbouw De Moer

Foto: Google Streetview

Het college van B&W heeft een visie op hoofdlijnen vastgesteld voor de ontwikkeling van noordoost De Moer. De huidige woningmarkt is krap en er is een groeiende behoefte aan woonruimte. Samen met grondeigenaren en projectontwikkelaars wordt gekeken naar de mogelijkheden om in de komende jaren zo’n 40 tot 50 woningen te bouwen onder de noemer Hooivork III.

Het college werkt mee aan een stedenbouwkundig plan, waarbij zowel Middelstraat 8 en 10 een woonbestemming heeft. De gemeente is momenteel met de eigenaren hierover in gesprek. Als er overeenstemming is over het plan, de programmering en de fasering, wordt met beide eigenaren een initiatiefovereenkomst gesloten.

Starters en doorstromers

Tijdens bijeenkomsten in De Moer begin vorig jaar werd al duidelijk dat de inwoners behoefte hebben aan nieuwe woningbouw. Wethouder Bruijniks benadrukt dat er vooral vraag is naar woningen voor doorstromers en starters: “Er is nu een gat in het middensegment. De starters die in Hooivork I en II kwamen wonen zijn toe aan een volgende stap. Daarom denken we aan grotere rijwoningen en tweekappers. Zo kunnen zij doorstromen en komt er weer ruimte voor nieuwe starters. Ook zou het kunnen dat ouderen die nu nog vrijstaand wonen, wellicht juist kleiner of gelijkvloers willen gaan wonen. Ook sociale (huur)bouw nemen we mee in onze overwegingen.”

Landelijke structuur behouden

De volgende stap is om verder in gesprek te gaan met de grondeigenaren en projectontwikkelaars over hoe invulling wordt gegeven aan de plannen. Dat wordt gaandeweg steeds concreter, met eisen aan de kwantiteit, inrichting en dichtheid. “We willen wel zorgen dat de landelijke structuur en karakter behouden blijft”, schetst Bruijniks. “We nemen de tijd om het best mogelijke aanbod voor de mensen in De Moer te creëren. Ik verwacht dat binnen één a twee jaar alle procedures zijn afgerond en de schop de grond in kan!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen