Buurtgezinnen – opvoeden doen we samen

Foto: Screenshot YouTube film Gemeente Loon op Zand

Herkent u dat? Soms zit alles tegen. Problemen stapelen zich op in uw gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden.

Wat is Buurtgezinnen?

Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. Buurtgezinnen wil voorkomen dat de problemen in een gezin verergeren en eraan bijdragen dat kinderen fijn kunnen opgroeien in hun eigen gezin.

Hoe werkt het?

Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is bij iedere vraag en kind weer anders.

Door wie?

Steun wordt gegeven door gezinnen die een gezin in hun buurt willen helpen. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook (groot)ouders met uitwonende kinderen en stellen zonder kinderen zijn van harte welkom. We vinden het wel heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen.

Meer informatie en aanmelden

Buurtgezinnen is een nieuw initiatief binnen onze gemeente maar bestaat al 6 jaar en is al in ruim 65 gemeenten actief. Je leest er alles over op www.buurtgezinnen.nl. Of bel Maaike Haan op 06-51312210. E-mailen kan ook via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen